Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar
Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar

Kripto para hırsızları “yok artık” dedirtti: Nintendo oyununa gizlemişler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para sektörünün doğduğu günden beri hırsızlık ve gizli madencilik olayları da sıkça yaşanıyor. Son olarak geçtiğimiz hafta sonu, bir Nintendo Switch oyununa kötü amaçlı kripto madenciliği yazılımı koyulduğu iddia edildi. Geliştiriciler söylentileri reddetti ancak Nintendo, oyunu eShop’tan çekti.

Oyunun içine gizli kripto para madencilik yazılımı gizlendiği iddiası

Cooking Mama: Cookstar isimli oyunun gizli bir şekilde kripto para madenciliği yaptığı söylentileri, ilk olarak Reddit’te ortaya çıktı. Sosyal paylaşım sitesinde bir grup kullanıcı tarafından ifade edilene göre oyun oynarken Switch aşırı ısınıyor ve pil önemli ölçüde tükeniyor. Oyun, 26 Mart’ta yayınlandıktan sadece birkaç saat sonra Nintendo’nun çevrimiçi mağazasından kaldırılmıştı.

Oyunun geliştiricisi 1stPlayable söylentileri reddetti:

Geliştiriciler olarak kesinlikle söyleyebiliriz, kripto para birimi veya veri toplama gibi, kodda gölgeli hiçbir şey yoktur. Nintendo Switch, bazı mobil ve PC oyunlarıyla ilişkili veri ve gizlilik sorunlarının hiçbirinin olmadığı, çok güvenli bir platformdur.

Oyun ilk duyurulduğunda, basın bülteni oyunun Blockchain teknolojisini içereceğini belirtiyordu. Ancak geliştiriciler bu iddianın farkında olmadıklarını belirttiler:

Bazı analistler ise oyunun kripto para birimi ile ilgili işlevler içermediğini ileri sürdü. Yazılım mühendisi SimonTime şöyle bir tweet attı:

“Cooking Mama” franchise’ı 2006 yılına dayanıyor ve birçok unvan içeriyor. iOS’un yanı sıra birçok Nintendo cihazında da kullanıma sunuldu. Kripto kötü amaçlı yazılım söylentilerine rağmen, oyunun eShop’tan hızlı bir şekilde kaldırılması, bu son sürümde açıkça bir sorun olduğunu gösteriyor. Kuşkusuz, bunun neden olduğuna dair daha iyi bir açıklama oyunun itibarını geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

bitcoinist

Teknik göstergeler üç kripto para için yükseliş sinyali verdi!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin