Kripto madencileri zor durumda: Bir üretici daha iflasın üzerinde duruyor

Kripto madencileri zor durumda: Bir üretici daha iflasın üzerinde duruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyat çöküşü ve bu yıl artan enerji maliyetleri kripto madencilerini etkilediğini söylemiştik. Bu durumdan en çok Bitcoin madencileri etkileniyor. Maliyetlerin önemli ölçüde artmasından dolayı madenciler çok zor zamanlar geçiriyor. 

Geçen hafta, halka açık Bitcoin madencisi olan Core Scientific, potansiyel iflas eşliğinde olduğunu açıkladı. Şimdi, başka bir BTC madencisi Iris Energy ise bir temerrüt risklerini paylaştı.

Sidney merkezli yeşil kripto madencisi borç sıkıntısı içinde. Şirket dün yaptığı açıklamada, madencilik ekipmanlarının bir kısmının borç finansmanı yükümlülüklerini karşılayacak kadar nakit kazanmadığını belirtti.

Kripto madencileri kâr kaybediyor

İlk olarak, Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesinden %70 fiyat düzeltmesi, madencileri varlıklarını daha düşük kâr marjlarında satmaya zorladı. Öte yandan, artan enerji maliyetleri ve artan Bitcoin hash oranı ile kripto madencilerin daha da zorladı.

Tüm bunlara ek olarak, Fed, kredi oranlarını artıran para politikasını sıkılaştırmaya karar vermesi tüm planları tersine çevirdi. 

Her yönden bu kâr sıkışması, madencilerin Bitcoin varlıklarını toplu olarak satmalarına neden oldu. Geçen ay Core Scientific, 1.500 BTC’ye yakın sattı. Yapılan satışın ardından şirketin elinde sadece 24 BTC bulunuyor.

Iris Energy, şu anda özel amaçlı araçlar için kredi veren ile yeniden yapılandırma görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Yeni araçlar kurmanın yanı sıra şirketin hedefinin “temel iş ve veri merkezi altyapısını korumak için ihtiyatlı risk yönetimi” gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin