Kripto long pozisyonları tasviye edildi: Toplam tasfiye miktarı dudak uçuklatıyor!

Kripto long pozisyonları tasfiye edildi: Toplam tasfiye miktarı dudak uçuklatıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta sonu yaşanılan düşüş birçok ilkleri beraberinde getirdi. Uzun süre sonra ilk defa bu kadar sert düşüş yaşayan Bitcoin, bir anda 42.000 doları boyladı. Ekim ayından bu yana 50.000 doların üzerinde işlem gören lider kripto para birimi büyük bir çöküşe sahne oldu. Bununla birlikte kripto long pozisyonları ciddi derece tasfiye örneği sergiledi.

4 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen düşüşle beraber son iki ayın en dip noktası görüldü. Bu düşüşle beraber tasfiye edilen varlık değeri ise neredeyse 2 milyar dolar oldu. Uzun süredir düşüş eğiliminde olan BTC sonunda büyük bir çöküşü hazırladı.

Fiyat Cuma günü 50.000 doların üzerinde sabit kalmayı başarmıştı. Ancak Cumartesi sabahı, aynı anda bir dizi tasfiyeyi tetikleyen büyük bir satış gördü. Kripto long pozisyonları ise bu süreç içinde likidite oldu.

Bitcoin uzun süre sonra dip fiyatı gördü  

Lider kripto para biriminde yaşanan düşüşle beraber hızlandırılmış bir kayıp geldi. Bitcoin fiyatı, yazı esnasında 47.200 $ civarında hafif bir toparlanma evresinde. Bu seviye üm zamanların en yüksek seviyesinden yaklaşık %40’lık bir düzeltme anlamına geliyor.

Son iki aya baktığımızda BTC ciddi bir dip fiyatı yakaladı. Altcoinlerde ise bu daha çok hissedildi. Stabil madeni paralar hariç ilk 10’un tamamında %20’ye varan kayıplar görüldü.

Kripto long pozisyonları tasfiye edildi 

Son fiyat hareketi yatırımcılar için iyi gitmedi. 12 saat içinde kripto long pozisyonları için 1,8 milyar dolar tasfiye edildi. Daha da endişe verici olanı, bunun 1.56 milyar dolarının son dört saat içinde gelmesi. Coinglass, pozisyonların yüzde 80’ini long olarak açıkladı. Büyük çoğunluk long işleminde tasfiye oldu.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin