Kripto Korku ve Açgözlülük seviyesi, son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü

Kripto Korku ve Açgözlülük seviyesi, son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kasım ayında yaşanan çalkantılı dönem sonrasında işler pek istenildiği gibi gitmedi. Aralık ayından umutlu olan yatırımcılar şoku bu sefer ikinci haftada yaşadı. Amerikalı düzenleyiciler, Binance borsasının üzerine gitti.

Bir anda borsadan cddi bir para çıkışı yaşandı. Bu da insanların kısa süreliğine panik yaşamasına neden oldu. Ancak duruma el atan Binance CEO’su CZ, topluluğu bilgilendirdi. Fakat olaylar bununla da bitmedi. SBF, Bahamalar’da tutuklandı.

Tüm bu gelişmeler daha çok korku saldı. Kripto korku ve açgözlülük seviyesi son günlerin en büyük tedirdiğinliğini gördü. Dün ise açıklanan enflasyon verileri kirli havayı biraz daha dağıttı. Bu sayede kripto korku ve açgözlülük seviyesi son 1 ayın en yüksek seviyesini görebildi.

Kripto korku ve açgözlülük oranı geçen aya göre artışta

14 Aralık Çarşamba günü itibarıyla, ‘Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi’ sosyal göstergesi 30 günün en yüksek seviyesi olan 30 puana ulaştı. Özellikle, Alternative.me’nin verilerini baz aldığımızda, çapraz piyasa duyarlılığı göstergesi en son 8 Kasım’da 31’e yükselmişti.

Sosyal göstergenin, yatırımcılara genel piyasanın değerlendirilmesi yoluyla olası fiyat hareketleri hakkında ipuçları veriyor. Bu verilere göre işlem yapmak tek başına elbette yetmeyebilir. Ancak korkunun arttığı birçok yerde yatırımcılar daha çok sahaya çıkıyor. 

Kripto Korku ve Açgözlülük bundan önce 10 seviyelerinin bile altına düşmüştü. Bitcoin ise daha yüksek alanlarda fiyatlanıyordu. Bu çizgide, artan okumalar endeksin muhtemelen birçok alıcıyla ilişkilendirilen bir durum olan açgözlülüğe doğru ilerlediğini gösteriyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin