Kripto borsası bakiyeleri düşmeye devam ediyor, bu ne anlama geliyor?
Kripto borsası bakiyeleri düşmeye devam ediyor, bu ne anlama geliyor?

Kripto borsası bakiyeleri düşmeye devam ediyor, bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Glassnode tarafından sağlanan verilere göre, kripto para borsa rezervleri, hem finansal hem de kripto varlık piyasalarındaki düzeltmeler sırasında tüccarlar ve yatırımcılar tarafından aktif olarak boşaltılıyor.

Borsadaki Bakiye metriğinin gösterdiği gibi, borsalardaki Bitcoin bakiyesi 2,55 milyona ulaştı, bu da piyasalardaki tüccarların çoğunluğunun borsalardan ayrıldığını ve soğuk veya sıcak cüzdanlarda uzun vadeli tutmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Ancak borsa bakiyeleri düşük kalırken, yaz aylarında Bitcoin’in Ocak 2021’den bu yana ilk kez 29.000 $’a düştüğü zaman borsa bakiyelerindeki artış gözlemlendi.

Glassnode Data

Aynı dinamik, merkezi borsalarda bir denge açığıyla karşı karşıya olan Ethereum gibi altcoin’ler için de geçerlidir. Ether durumunda, çok sayıda yatırımcı, elde tutma yerine bir staking gibi alternatif işlemleri kullanmayı tercih ediyor. Daha önce, ETH 2.0 stake sözleşmelerine yatırılan fonların hacmi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Düşük borsa bakiyeleri ne anlama geliyor?

Genellikle, kripto piyasasındaki her boğa koşusunu, tüccarların çoğunluğu trendi takip ettiği ve varlıklarını satmadığı için azalan borsa bakiyeleri takip eder. Daha büyük özel ve kurumsal yatırımcılar, borsaları yalnızca satın almak için değil, varlıkları depolamak için kullanma eğilimindedir, bu da şu anda gördüğümüz denge açığını yaratır.

Borsa bakiyelerinin devam eden azalışının ardındaki gerçek nedeni kesin olarak söylemenin bir yolu olmasa da, büyük olasılıkla pazarın çoğunluğunun hala kârda kalması gerçeğine bağlıdır; bu nedenle, insanlar büyük bir düzeltmeye rağmen varlıklarını satmak için bir neden görmüyorlar.

Bitcoin, 38.000 doların üzerine kadar yükseldikten sonra dünden bu yana satış görüyor ve bugün 37.000 dolar seviyesine tutunma mücadelesi veriyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin