Flaş: Bitcoin ABD'de resmi para birimi olabilir!
Flaş: Bitcoin ABD'de resmi para birimi olabilir!

Flaş: Bitcoin, ABD’de resmi para birimi olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Arizona senatörü Wendy Rodgers, Bitcoin’i resmi para birimi haline getirmeyi amaçlayan bir yasa tasarısı sundu. Eyalet yasası buna izin verebilirken, federal yasalarda büyük engeller olabilir.

Geçen Eylül, El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etti. Ülke, Bitcoin satın almak için milyonlarca dolar yatırım yaptı, ancak devam eden piyasa durgunluğu, ülkenin Bitcoin varlıklarının çoğunun kayıp bölgesinde olmasına neden oldu.

Arizona, BTC’yi resmi para birimi olarak kabul etmeyi planlıyor

Cumhuriyetçi senatör, Arizona eyalet yasasına Bitcoin’in resmi para birimi olarak kullanılmasına izin veren yeni bir tüzük ekleyecek bir yasa tasarısı sundu. Tasarı ikinci okumadan geçti, ancak oylamanın ne zaman yapılacağı henüz belirlenmedi.

Bu, Rodgers’ın kripto para birimlerine desteğini kamuoyuna ilk açıklayışı değil. Eylül 2021’de senatör, Arizona’yı kripto dostu bir eyalet yapmak için çalıştığını kaydetmişti.

Rogers, Blockchain ve kripto para birimlerini incelemeyi taahhüt eden üç üyeli bir komitenin parçasıdır. Komitenin yıl sonunda bulguları hakkında bir rapor yayınlaması bekleniyor.

ABD’de kripto kabulü

ABD’de kripto benimseme düzeyi geçen yıl önemli ölçüde arttı. Bununla birlikte, Bitcoin’in resmi para birimiolarak kullanılmasını onaylamaya yönelik bir hareket, ülke çapında tartışmalara yol açıyor.

ABD federal hükümeti henüz kripto düzenlemeleri konusunda netlik sağlamıyor olsa da, eyaletler ve şehirler hızla büyüyen sektörü desteklemeye doğru ilerliyor gibi görünüyor. Teksas gibi eyaletler, kripto dostu yasaları nedeniyle kripto madencilerini ve kriptoyla ilgili diğer işletmeleri cezbetti.

Miami, şehir için önemli bir kâr sağlayan MiamiCoin’i piyasaya sürmesiyle kripto benimsemede lider durumda. New York City de kripto dostu bir şehir olmak için çalışıyor. İki şehrin belediye başkanları maaşlarının Bitcoin ile ödenmesini kabul etti.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin