Kripto borsası AirTM, 7 milyon dolarla yükselen sorunlu pazarları hedefliyor
Kripto borsası AirTM, 7 milyon dolarla yükselen sorunlu pazarları hedefliyor

Kripto borsası AirTM, 7 milyon dolarla yükselen sorunlu pazarları hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto borsası AirTM, A Serisi fonlama turunda 7 milyon dolar kazandı. Meksika merkezli girişim, Blockchain teknolojisi kullanıyor ve eşler arası kripto para hizmeti sunuyor. Böylece, bireylerin işlem yapmasına ve geleneksel bankacılık hizmetlerini atlamasına yardımcı olmaya çalışıyor. Firma, çarşamba günkü haberini açıklayarak, fonların Güney Amerika’daki çeşitli pazarlardaki erişimini artırmaya yönlendireceğini söyledi. Özellikle, firma sorunlu ekonomilerle ülke sakinlerini hedeflemeyi amaçlıyor.

Kripto borsası AirTM, sorunlu pazarları hedefliyor

Berlin merkezli BlueYard Capital turu yönetti. Firma kalan yatırımcıları ifşa etmese de, turun başına geçti.

AirTM kurucu ortağı ve CEO’su Ruben Galindo, şirketin gelişmekte olan dünyadaki bireyler için dijital cüzdanlar ve kripto paralara erişim sağlamaya devam edeceğini açıkladı.

AirTM, serbest oyuncuların doğrudan AirTM cüzdanlarına dolar olarak para almasını ve ardından yerel para birimi olarak para çekmesini sağlıyor.

Galindo açıklamalarını şöyle sürdürüyor:

 Bu, devalüsyona uğramış paraların ödenmesinden ya da serbest bankaların yerel banka ağına bağlı olmayan bir e-cüzdandan daha iyi bir çözümdür.

Finans ve devlet kurumlarının birçok gelişmekte olan piyasalara güvensizlik duyduğu iddialarına atıfta bulunan AirTM, eşler arası borsanın benzersiz olduğunu belirtti. Firma, kullanıcılara ABD doları cinsinden token olan AirUSD için yerel para değişimine izin verileceğini ekledi.

Şirket bu yılın başlarında zcash mucidi Zooko Wilcox ile Venezüellalıların işlemlerini hiper enflasyonlu ulusal para birimi Bolivar yerine zcash ve ABD doları ile desteklemek için çalıştığını duyurdu.

Girişim, Venezuelalıların bankacılık hizmetlerini tamamen devre dışı bırakmalarına izin verdiğini ve 200.000 vatandaşa hizmet sunabileceğini iddia ediyor. Şirket, Venezuela’nın 2018 Nisan itibariyle aylık yaklaşık 60.000 işlemden sorumlu olduğunu belirtti.

Çarşamba günkü açıklamaya göre, 2018 mayıs ayında Maduro hükümeti, ulusal televizyonda AirTM ve lisanssız bolivar/dolar alışverişini mümkün kılan diğer platformları kınayan Kağıt Eller (Manos de Papel) operasyonunu duyurdu.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin