Hong Kong'daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?
Hong Kong'daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Kripto borsaları Hong Kong’un bireysel ticaret yasağına karşı uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Olası yasak, tüccarları düzenlenmemiş ticaret platformlarına yönlendirebilir. South China Morning Post’a göre, kripto para borsalarının bir savunucu grubu olan Global Digital Finance, Hong Kong’un bireysel tüccarları düzenlenmemiş platformlara doğru itebilecek yasağına karşı uyarıda bulundu.

Grup, Coinbase, Huobi, OKCoin ve BitMEX gibi en iyi kripto para borsalarını temsil ediyor.

Özerk yargı yetkisinin Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu (FSTB), Kasım ayında tüm bireysel tüccarların kripto para ticareti yapmasını kısıtlayacak bir kripto düzenleme çerçevesi önermesinden endişe duyuyor. Ajans daha sonra çerçevenin Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) önerilen tavsiyelerine uygun olduğunu savundu.

Önerilen çerçeve hala kamuoyuna danışılıyor, ancak bu süre yakında sona eriyor ve yasama meclisi tasarıyı yasaya dönüştürebilir.

Hong Kong, birçok kriptopara borsasına ev sahipliği yapıyor ve kazançlı Asya pazarına girmek için tercih edilen yargı alanlarından biri. Bu Asyalı tüccarların büyük bir kısmı bireysel kategorisine giriyor.

Citibank tarafından yapılan bir ankete göre, Hong Kong’da toplam nüfusun yaklaşık yüzde 7’sini oluşturan yaklaşık 504.000 kişi, onları profesyonel yatırımcı olarak nitelendirmek için yeterli erişime sahip.

Kripto düzenlemesinin istenmeyen yolu

Grubun Başkanı Malcolm Wright yayına, “Kriptopara alım satımını yalnızca profesyonel yatırımcılarla sınırlandırmak, bireysel yatırımcıların sanal varlıkları alıp satabilecekleri Singapur, İngiltere ve ABD gibi diğer yargı bölgelerinde gördüğümüzden farklı” dedi.

Nitekim İngiltere, dijital para endüstrisini düzenlemeye çalışıyor ve tüm kripto işletmelerinin kaydını zorunlu kılıyor. Ayrıca, ülke bireysel kripto türev ürünlerinin satışını yasakladı, ancak spot ticarete izin verildi.

Bununla birlikte, Hindistan ve Nijerya gibi ülkeler, bir şekilde kriptoyu tamamen yasaklamak için zorlu bir yol izliyor.

Bitcoin satışını veya satın alımını kısıtlamak için konulan herhangi bir engelin makul ve gerekçeli olması gerekir. Borsa kuruluşu, bireyler… Bitcoin’i ödeme olarak kullanabilmeli ve kabul edebilmelidir.

financemagnates

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin