kraken bsv
Kraken yaptığı anket sonucu BSV'yi platformunda çıkarmaya karar verdi

Kraken yaptığı anket sonucu BSV’yi platformunda çıkarmaya karar verdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin en büyük kripto para borsası Kraken, 16 Nisan’da yaptığı açıklamada, Bitcoin SV’yi (BSV) işlem platformundan çıkarmaya karar verdi.

Kraken, yayınladığı resmi basın bülteninde, BSV’nin “Kraken’in politikasına tamamen karşıt davranışlarda bulunduğunu ve geniş bir kripto topluluğunun kararının da bu yönde olduğunu” söyledi. Bu nedenle, kripto borsası geçtiğimiz Kasım ayında platformuna eklediği Bitcoin Cash forku olan BSV’yi delist eden kripto borsaları kervanına katıldı.

Kripto borsası ‘BSV delist’i için anket yaptı

Kripto borsasının bu kararını almasında dün sonuçlanan “BSV Kraken’den delist edilmeli?” başlıklı Twitter anketinin sonuçları etkili oldu.

Kraken’in bu kararı Binance ve Shapeshift’i izliyor

Kraken, sahtekârlık iddiaları, tehditler, tartışmaların yasal zemine taşınması gibi düzensiz davranışların platformdan çıkarılmasında etkili olduğuna işaret etti. Borsanın aldığı bu karar, bu haftanın başlarında coini liste dışı bırakan Binance ve ShapeShift’i takip ediyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao daha önce, BSV’nin en sıkı taraftarı ve kendi ilan ettiği Bitcoin mucidi Satoshi Nakamoto olarak ilan eden Avustralya’lı bilim adamı Craig Wright’ı uyarmıştı. Bazı tartışmalı davranışları düzeltmezse, Binance’in BSV’yi delist edeceği konusunda uyarmıştı.

Binance, BSV’de, son Bitcoin “Lightning Torch” hayırseverlik etkinliğinin arkasındaki Twitter kullanıcısı Hodlonaut’un gerçek kimliği hakkında bilgi verecek kişilere 5.000 ABD dolar değerinde BSV ödülü vereceğini açıkladıktan sonra BSV’yi platformdan çıkardı.

Kraken son yapılan tehditlere vurgu yaptı

Kraken’in duyurusunda kimseye atıfta bulunmasa da “Geçen hafta toplumun bireysel üyelerine yapılan tehditler bardağı taşıran son damlaydı. Bu saldırganlık duramayacak. ” ifadelerini kullandı.

Bitcoin SV’in fiyatı, delist haberlerinin yüzünden oldukça değer kaybetti  CoinMarketCap’e göre bir hafta içerisinde yüzde 30’a yakın kayıp yaşadı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin