altcoin

Kemerlerinizi bağlayın: İşte bu yaz hızla yükselebilecek değeri düşük 7 altcoin!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasası ve altcoinler bu yıl kayda değer bir toparlanmaya tanık oldu ve 2022’de yaşanan piyasa çöküşünden geri döndü. Bununla birlikte önemli toparlanmaya rağmen mevcut değerleri 2021’de ulaşılan tüm zamanların rekor seviyelerinin önemli ölçüde altında kalmaktadır.

Finbold tarafından 5 Haziran’da elde edilen kripto davranış analizi platformu Santiment’in verilerine göre en popüler altcoinlerden bazıları kısa, orta ve uzun vadeli gerçekleşmiş kapitalizasyonları birleştirirken kayda değer bir değer düşüklüğüne işaret ediyor.

Santiment yükselebilecek şu an değeri düşük altcoinleri şöyle sıralıyor: XRP (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE), Uniswap (UNI) ve Chainlink (LINK)

Ayrıca Santiment şunları kaydetti:

“Gerçekleşen kapitalizasyonlar piyasa kapitalizasyonlarının çok altındadır ve bu da değer düşüklüğünü ortaya koymaktadır.”

altcoin
3 Haziran itibariyle en çok değer kaybeden altcoinler. Kaynak: Santiment

Bu tür veriler, söz konusu kripto para birimlerinin kaybedilen zemini telafi edebilecek bir konumda olduğunu ve ‘bu yaz’ olası bir fiyat dirilişine işaret ettiğini gösteriyor.

SHIB, UNI ve LINK en düşük değere sahip altcoinler

Santiment, hangi varlıkların değerinin düşük veya aşırı değerli olduğuna işaret etmek için MVRV-Z Skoru (MVRV, Piyasa Değeri – Gerçekleşen Değer anlamına gelir) olarak bilinen bir ölçüt kullanır. Bu ölçü, bir kripto varlığın piyasa değeri ile gerçekleşen değeri arasındaki oranın yanı sıra piyasa değerinin standart sapmasını da ifade eder.

Başka bir deyişle, bir kripto para biriminin piyasa değerinin algılanan değerinin üstünde ya da altında olduğunu belirtmek için kullanılır. Negatif bir MVRV değeri, kripto paranın ortalama olarak değerinin altında olduğu anlamına gelir. Başka bir deyişle Santiment, “tüm coinlerin satılması halinde çoğu yatırımcının varlığın mevcut fiyatından zarar edeceğini” belirtiyor.

Bununla birlikte, MVRV oranına göre en düşük değere sahip altcoin -3,48 MVRV-Z Puanıyla SHIB olurken, onu UNI (-2,67), LINK (-1,5), XRP (-0,6), ADA (-0,6), DOGE (-0,1) ve MATIC (-0,08) takip ediyor.

Öte yandan, şu anda ‘adil değerlerine’ göre aşırı değerli olan kripto varlıkları arasında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Binance Coin (BNB) yer alıyor.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin