Bitcoin

Bitcoin kodlayıcıları tüm meme coinleri kaldırmayı düşünürken PEPE fiyatı neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazı Bitcoin kodlayıcıları geçen ay meme coinlerin neden olduğu BTC ağındaki sıkışıklıktan duydukları mutsuzluğu dile getirdi. Diğerleri ise bu duruma karşın alternatif çözümler öneriyor.

Bitcoin blok zincirinde çalışan meme coinler ve kodlayıcıları/doğrulayıcıları bunları kaldırmak istediği için risk altında olabilir. Bu durum, geçtiğimiz mayıs ayında PEPE gibi Bitcoin tabanlı meme coinler tarafından yönlendirilen güçlü ağ aktivitesi nedeniyle BTC blok zinciri gaz fiyatlarında yaşanan büyük dalgalanmanın ardından geldi.

bitcoin

Haber çıkar çıkmaz, PEPE fiyatı son 24 saat içinde yüzde 6’dan fazla düşüş gösterdi. Basın saati itibariyle PEEP 0,0000012 dolardan işlem görüyor. Bu durum bir noktada BTC blok zincirinde büyük bir tıkanıklığa yol açarken kripto borsası Binance’i para çekme işlemlerini durdurmaya zorladı.

Meme coinler işlem akışını bozuyor!

BTC savunucuları ve kodlayıcıları, PEPE gibi meme coinler için gelecekteki herhangi bir çılgın ticaretin, Bitcoin’in ödemeler için veya bir değer deposu olarak kullanımını bozarken ağı tıkayacağını düşünüyorlar. BTC kodlayıcıları, spam filtresi olarak çalışacak ve meme coin işlemlerini engelleyecek bir yazılım kullanmayı düşünüyor. Bloomberg’e konuşan BTC geliştiricisi Ali Sherief:

“Sistemin kötüye kullanıldığını düşünüyorum. Bitcoin hiçbir zaman meme coinler için bir temel katman olarak tasarlanmadı. Değersiz tokenler, Bitcoin ağının eşler arası dijital para birimi olarak sorunsuz ve normal kullanımını tehdit ediyor.”

Bununla birlikte, BTC blok zincirinin çok sayıda NFT, meme coin ve diğer dijital koleksiyonları barındırmasına olanak tanıyan BRC20 standardı üzerinde çalışan başkaları da Bitcoin Ordinals’ı savunmaya başladı.

Geliştirici Casey Rodarmor, kullanıcıların BTC’in en küçük birimi olan Satoshis üzerine resim, video ve metin gibi dijital içerikler yazmasına olanak tanıyan Ordinals’ı yarattı. Daha sonra, Request for Comment – ya da BRC-20’nin geliştirilmesi büyük bir meme coin patlamasına yol açtı. Şu anda BTC blok zinciri, toplam piyasa değeri kabaca 500 milyon dolara yakın olan 25.000 meme coine ev sahipliği yapmaktadır.

bitcoin

Bitcoin meme coinleri çılgınlık yarattı!

Mayıs ayının son ayında bir noktada, NFT’ler tek başına BTC blok zincirindeki toplam işlemlerin yüzde 65’ini oluşturuyordu. Geçen ay boyunca, işlem başına ortalama ücret ay sonunda 4 dolara düşmeden önce 30 dolara kadar yükseldi.

Ancak, gaz ücretlerindeki bu sıçrama, Ordinals ile ilgili faaliyetlerden tek başına 45 milyon dolar kazanan BTC madencileri için bir nimet olduğunu kanıtladı. BTC geliştiricisi Luke Dashjr da Ordinals işlemlerini spam olarak kategorize etti ve BTC blok zincirinden uzak tutulmaları gerektiğine inanıyor.

Geliştirici gruplarından birinde Dashjr şunları yazdı: “Aylar önce harekete geçilmesi gerekirdi. Spam filtreleme, ilk günden beri BTC Core’un standart bir parçası olmuştur.”

Diğer kripto savunucuları da bazı ilginç çözümler önerdiler. Bazıları BTC blok zincirinin yalnızca Ordinals’ı destekleyen bir hardfork versiyonunun yaratılması olasılığını öne sürdü.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin