altcoin

Haziran ayında takip edilmesi gereken 5 altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran 2023’te kripto para piyasasında izlenecek en iyi 5 altcoini yatırımcılar için analiz ettik. Bu altcoinlerden biri olan Optimism (OP) bir Mainnet ağ yükseltmesinden geçecek. Vega Protokolü (VEGA) enflasyonunu büyük ölçüde azaltacak. DSLA Protokolü (DSLA) test ağını başlatacak. Sandbox (SAND) büyük bir arazi satışı gerçekleştirecek.

Altcoin terimi Bitcoin (BTC) dışındaki kripto para birimlerini ifade eder. Aşağıda, haziran ayında olumlu gelişmelerin yaşanacağı 5 altcoini ve bunların potansiyelleri analiz edilmektedir.

1. Optimism (OP) altcoini ağ yükseltmesini başlatıyor

Fiyat: 1,54 dolar

Piyasa Değeri: 516 milyon dolar

Sıralama: #81

OP’nin Mainnet ağ yükseltmesi için resmi tarih 6 Haziran 2023 olarak belirlendi. Yükseltme sert bir çataldır ve 2-4 saat arasında sürecektir. OP fiyatı, 24 Şubat’taki yıllık en yüksek seviyesi olan 3,24 dolardan bu yana düştü. Düşüş, 1,85 dolarlık yatay alandan bir kırılmaya neden oldu ve 12 Mayıs’ta 1,48 dolarlık düşük bir seviyeye yol açtı.

altcoin
OP/USDT Günlük Grafik. Kaynak: TradingView

Fiyat 1,85 dolarlık bölgeyi geri alamamış olsa da RSI yükseliş eğilimi gösterdi (yeşil çizgi). Dahası, fiyat görünüşte bir çift dip formasyonu oluşturdu. Yükseliş sapmaları genellikle yükseliş trendinin tersine dönmesine yol açtığından ve çift dip bir yükseliş formasyonu olarak kabul edildiğinden, OP fiyatı muhtemelen 1,85 dolar bölgesine doğru bir sıçrama başlatacaktır.

2. Vega Protokolü (VEGA) büyüme aşamasına geçiyor

Fiyat: 1,57 dolar

Piyasa Değeri: 78 milyon dolar

Rütbe: #305

VEGA staking ödülleri Kasım 2022’den bu yana azalmıştır. Ancak, 2023 yılında düşüş oranı çok kademeli olmuştur. Bu durum, VEGA’nın büyüme aşamasına girdiği 12 Haziran’da değişecek. Bu dönemde, staking ödülleri büyük ölçüde azalacak ve bu da enflasyonu düşürecektir.

altcoin
VEGA/USDT Günlük Grafik. Kaynak: TradingView

VEGA fiyatı, daha önce çıktığı bir seviye olan 1,55 doların üzerinde destek bulmaya çalışıyor. Başarılı olması hâlinde fiyat 2,40 dolara yükselebilir. Ancak VEGA düşüşe geçerse bunun yerine 1,10 dolara kadar gerileyebilir.

3. The Sandbox (SAND) arazi satışı gerçekleştiriyor

Fiyat: 0,56 dolar

Piyasa Değeri: 1,033 milyar dolar

Rütbe: #43

Sandbox, merakla beklenen “Hallyu Rising” arazi satışını 8-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirecek. Kayıt çekilişi 7 Haziran’da sona erecek. SAND fiyatı 8 Şubat’tan bu yana azalan bir direnç çizgisinin altına düştü. Düşüşün 0,52 dolarlık yatay destek alanından kopmaya neden olduğu görülüyor.

SAND/USDT Günlük Grafik. Kaynak: TradingView

Ancak, fiyat 28 Mayıs’ta yeniden yükselişe geçti ve bölgeyi geri aldı. Bu sıçramadan önce RSI’da çift dip formasyonu ve yükseliş sapması görüldü. Dolayısıyla, fiyat hareketi OP’ninkiyle neredeyse aynıydı. SAND fiyatı mevcut formasyonun (siyah çizgi) üzerine çıkarsa bir sonraki direnç 0,70 dolar olacaktır. Bununla birlikte başka bir ret 0,52 dolar alanının altına düşmesine neden olabilir, fiyat daha sonra 0,40 dolara düşebilir.

4. WhiteBIT (WBT) altcoini Bitfinex’te listelendi

Fiyat: 4,80 dolar

Piyasa Değeri: 296 milyon dolar

Rütbe: #2657

WTB 1 Haziran’da Bitfinex’te listelenecek, para çekme işlemleri ise başlayacak. Bitfinex, listelendiği en büyük borsa olduğu için bu durum, token için ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. WBT fiyatı, Kasım 2022’de başlayan büyük bir düşüşü sona erdirdiği şubat ayının başından bu yana kademeli olarak arttı. 17 Mart’ta fiyat 4,40 dolar direnç alanının üzerine çıktı ve daha sonra bunu destek olarak doğruladı (yeşil simge).

WBT/USDT Günlük Grafik. Kaynak: TradingView

Artış devam ederse bir sonraki direnç 7,50 dolar olacaktır. Ancak, WBT 4,40 doların altında kapanırsa 3,20 dolara kadar düşebilir.

5. DSLA Protokolü (DSLA) Testnet’i başlatıyor

Fiyat: 0,01 dolar

Piyasa Değeri: 10 milyon dolar

Rütbe: #790

Haziran’da izlenecek altcoinlerin sonuncusu DSLA protokolüdür. DSLA fiyatı 7 Nisan’da yılın en yüksek seviyesi olan 0,0041 dolara ulaştığından beri düştü. Bu düşüş 11 Mayıs’ta 0,0015 dolara kadar geriledi. Ancak, fiyat daha sonra sıçrayarak 0,0016 dolarlık yatay alanı destek olarak doğruladı.

DSLA/USDT Günlük Grafik. Kaynak: TradingView

DSLA Protokolü 13 Haziran’da Testnet’ini başlatacak. Dolayısıyla, bunun yukarı yönlü bir harekete neden olması ve sıçramanın devamını desteklemesi mümkündür. Bu durumda, DSLA fiyatı bir sonraki dirence 0,0028 dolara yükselebilir. Ancak, fiyat 0,0016 dolar alanının altında kapanırsa, 0,0007 dolara düşebilir.

beincrypto.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin