Kan banyosu yeniden başladı: Bitcoin ve Ethereum kritik destekleri deldi geçti!

Kan banyosu yeniden başladı: Bitcoin ve Ethereum kritik destekleri deldi geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir hafta sonu klasiği olan kan banyosu bu sefer daha sert gerçekleşti. Her geçen hafta kırmızı yönün dozajı artıyor. Dönüş umudu bekleyen yatırımcılar için mutlu son yine gelmiyor. Bitcoin ve Ethereum kritik desteklerini kırarak savaşı şu an kaybetmiş durumda.

Kripto piyasası, Bitcoin, Ether ve birçok altcoinin yıllık en düşük seviyeleri görülüyor. Bu yılın en düşük seviyeleri göze çarparken bazı varlıklar 2017 boğa piyasasından da uzaklaştı.

Bitcoin, gıpta ile bakılan 20.000 dolarlık çizginin altına düşerek çok yılın en düşük seviyesine gördü. Öte yandan piyasa çöküşü bir dip bulamadığını gösteriyor. ETH bir yıldan fazla bir süredir ilk kez 1.000 doların altına düşerek altcoinler de kırmızının derinliklerinde.

Bitcoin 20.000 dolarlık desteği kaybetti

ABD enflasyon rakamları BTC’yi aşağıya sürükledi. Fed’in faiz artışı biraz rahatlatsa da sonuç yine değişmedi.

Önümüzdeki birkaç gün içinde durum daha da kötüye gitti ve BTC, Fed’in faiz oranlarını 75 baz puan artıracağını açıklamasının ardından 23.000 dolara doğru kısa bir pompanın yanı sıra, haftanın çoğunda 20.000 doların üzerinde kalmak için mücadele etti.

Cuma günü, BTC bir şekilde 20.000 doların üzerinde kalmayı başardı. Ancak er ya da geç 20K altına düşmesi neredeyse kaçınılmaz görünüyordu. Sonunda bugün 2017 ATH’nin altına düştü. Piyasa değeri ise 360 milyar dolara düştü ve hakimiyeti %44’ün altına geriledi.

Altcoinler ağır yaralı: Ether bin doların altına sarktı

Genellikle BTC aşağıya doğru gittiğinde, altcoinler takip eder. Ethereum, geçen yılın Ocak ayından bu yana ilk kez 1.000 doların altına iten önemli bir günlük düşüşle bu olumsuz eğilime öncülük ediyor. İkinci en büyük kriptonun yaklaşık bir hafta içinde değerinin %50’sini kaybetti.

BNB de benzer bir günlük düşüşün ardından 200 dolarlık kritik seviyenin altında kendini buldu. Cardano, Ripple, Solana, Polkadot, Dogecoin, TRON, Siba Inu ve diğerlerinden daha fazla acı görülüyor. Sonuç olarak kripto piyasa değeri 60 milyar dolar daha kaybetti ve şu an itibariyle 840 milyar doların altına düştü.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin