Kan banyosu! Piyasa 23 milyar dolar eridi, Bitcoin yüzde 5 düştü
Kan banyosu! Piyasa 23 milyar dolar eridi, Bitcoin yüzde 5 düştü

Kan banyosu! Piyasa 23 milyar dolar eridi, Bitcoin yüzde 5 düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çoğu kripto para çökerken son 24 saat içinde 20 milyar dolardan fazla toplam piyasa değeri eridi. Bitcoin fiyatı da yüzde 5 geriledi.

Bitcoin fiyatı 12.000 doları kıramadı

Bitcoin fiyatı 12.000 dolar tarafından bir kez daha reddedilmesinin ardından 700 dolar kaybetti, Ethereum ise %15’lik bir günlük düşüşün ardından hafifçe toparlanırken günlük kaybını yüzde 8 seviyesine getirdi.

36 saatten daha kısa bir süre önce Bitcoin, uzun süredir beklenen 12.000 dolar barajını aşmak için başka bir manevraya girişti. Ancak ayılar bunun gerçekleşmesine izin vermedi ve BTC fiyatı ciddi bir reddedilme ile karşı karşıya kaldı.

İlk 5’te önemli değişiklik

Polkadot, Chainlink’in %10 kaybından faydalanarak ilk 5 kripto para birimi arasına hızlı bir giriş yaptı.

İlk düşüş varlığı 11.800 dolara geriletirken durum hızla kötüleşti ve BTC’yi günlük en düşük seviyesi olan 11.160 dolara gönderdi. Sonrasında durum biraz düzeldi ve yaklaşık 11.300 dolarlık şu anki konumuna geldi. Bununla birlikte, bu hâlâ günlük bazda %5’lik bir fiyat düşüşünü temsil ediyor.

Teknik açıdan Bitcoin, başka bir düşüş durumunda ilk destek hattı olarak 11.100 dolara ve 11.000 dolarlık psikolojik seviyeye güvenebilir. Öte yandan, varlık son yükseliş trendine dönmeyi başarırsa 11.450 ve 11.600 dolarlık direnç seviyelerinden geçmek zorunda kalacak.

Bitcoin ile altın arasındaki korelasyon yüksek

Her iki varlık da hisse senedi piyasalarına karşı çıkarken BTC’nin altınla artan korelasyonunun devam ettiğini belirtmek gerekiyor. Değerli metal de son 24 saat içinde gün içi en yüksek seviyesi olan 1.975 dolar/ons’tan 1.930 dolara düştü. Aynı zamanda Nasdaq, %1’lik kazanç kaydederken S&P 500 %1,5 ve Dow Jones -%1,6’lık performans gösterdi.

Altcoin piyasasında da baskın renk kırmızı. 2 yılın en yüksek seviyesi olan yaklaşık 490 dolara ulaşan Ethereum gözünü 500 dolara dikmişken ayılar fiyatı 435 dolara kadar çökertti.

Tether yine üçüncü sırada

Ripple’ın fiyat düşüşü de benzer (%8,6) ve Tether, piyasa değerine göre üçüncü en büyük dijital varlık haline gelmeyi yine başardı. Polkadot ve Chainlink arasında başka bir rotasyon gerçekleşti. %4 düşüş olmasına rağmen, DOT ilk 5’te LINK’in (-%10) yerini aldı.

Bu arada bugünkü Litecoin fiyat analizimizi buradan okuyabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Türkiyenin en büyük evden eve taşıma web sitesine hoş geldiniz linklere tıklayıp sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
şehir içi taşıma
izmit nakliyat firmaları
istanbul nakliyat firmaları
çanakkale nakliyat firmaları

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin