Fed Faiz kararı sonrasında kripto varlıklarda son durum: BTC ve altlar nasıl tepki verdi?

Kan banyosu hız kesmiyor: Bitcoin, Ocak’tan bu yana en düşük seviyesini gördü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası bir kez daha kırmızıya büründü. Bitcoin birkaç ayın en düşük seviyesine geriledi. Pek çok varlık neredeyse dip seviyesini buldu. Majör altcoinler başta olmak üzere varlıkların çoğu adeta silindi.

Bitcoin’in durumu son 24 saat içinde bir kez daha kötüleşti. Varlık 24 Ocak’tan bu yana en düşük konumuna geldi. Beklendiği gibi, alternatif paralar Terra, MATIC, CRO ve diğerlerinden büyük fiyat kayıpları ile daha da kötü bir durumda. Kısacası kripto piyasası ağır yaralı.

Bitcoin’in yeni düşüşü zorluyor

ABD Federal Rezervi, geçen hafta beklenenin aksine 75 yerine 50 baz puan faiz artırdı. Bu haber geldiğinde Bitcoin fiyatı sıçradı ve 40.000 dolara ulaştı. Ancak, varlık sonraki birkaç gün içinde yörüngesini tersine çevirdiği için bu uzun sürmedi.

İlk başta, 4.000 dolardan fazla kayıp yaşayarak 36.000 dolara düştü. Dün orada kalmayı başarsa da, son birkaç saat içinde daha da kötüye gitti. Bu sefer BTC, 24 Ocak’tan bu yana ilk kez (Bitstamp’ta) 34.000 dolar seviyelerine geldi.

Doğal olarak, Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi derin bir “aşırı korku” bölgesine demir attı. Sadece birkaç gün içinde yaklaşık 6.000 dolar kaybetmek genel duyguda önemli bir değişikliğe neden oldu.

Şu an itibariyle, Bitcoin 34.300-34.800 dolarda mücadele ediyor. Bir kez daha günde yaklaşık %4 düştü. Ek olarak, piyasa değeri yaklaşık 660 milyar dolara geriledi.

Altcoinler kan kaybediyor

Ethereum, günlük %4,5 düşüşle olumsuz eğilime öncülük ediyor. Haftalık bir ölçekte, ETH %8’den fazla düştü ve ikinci en büyük kripto para, kısa süre önce 3.000 doları aştıktan sonra 2.550 doların pençesinde yaşam mücadelesi veriyor.

Binance Coin de benzer bir yüzde kaybetti ve şu anda 360 doların altında bulunuyor. Ripple, Solana, Cardano, Polkadot, Dogecoin, Avalanche, Shiba Inu ve NEAR Protocol de kan kırmızısına bürünmüş durumda.

Peş peşe ikinci gün için, Terra kaybedenler kulübünün başını çekiyor. LUNA değerin %13’ünü daha kaybetti ve şimdi 65 doların altında mücadele ediyor. MATIC, Shiba Inu ve CRO da önemli miktarda değer kaybetti.

Algorand, Axie Infinity ve Tezos’un yanı sıra, diğer altların çoğu da kırmızı renkte. Bu nedenle, kripto para piyasası değeri aylardır ilk kez 1,6 trilyon doların altına düştü. Bu, metriğin birkaç gün içinde 200 milyar doların üzerinde düştüğü anlamına geliyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin