featured

JPMorgan analistleri kripto para piyasalarında istikrar öngörüyor: Piyasalardaki gerileme sona mi eriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JPMorgan, son kripto piyasası satışlarının sona erdiğini tahmin ederek yakın vadede sınırlı olumsuzluk ve potansiyel istikrar öngörüyor. JPMorgan Chase & Co. tarafından yapılan yeni bir analize göre kripto para piyasalarındaki son gerileme bir sonuca yaklaşıyor gibi görünüyor.

Firma, kripto dünyasındaki uzun pozisyon tasfiyelerinin çoğunlukla çözüldüğünü ve daha keskin düşüşlerin olası olmadığını savunuyor. Kripto piyasalarının son dönemdeki davranışı, hâlâ yankılanıyor olsa da piyasanın gevşeme aşamasının sonuna yaklaştığını gösteriyor.

Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine artan ilgi, düzeltmenin sona erdiğini düşündürüyor…

Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) işlem gören Bitcoin (BTC) vadeli işlem sözleşmelerine olan açık ilgi, piyasadaki düzeltmenin neredeyse sona erdiğini gösteriyor. İşlem görmemiş ve aktif vadeli işlem sözleşmelerinin sayısını temsil eden bir ölçü olan açık faiz, tipik olarak bir fiyat eğiliminin ne zaman zayıflayabileceğini gösterir. Nikolaos Panigirtzoglou’nun da aralarında bulunduğu analistler, açık faizdeki düşüşün son satışların potansiyel sonuna işaret ettiğini belirtti.

Bu analizin bir sonucu olarak JPMorgan ekibi “yakın vadede kripto piyasaları için sınırlı olumsuzluk” görüyor.

Son iki hafta içinde Bitcoin, yaklaşık bir ay boyunca istikrarlı bir işlem modeli sürdürdükten sonra yüzde 12’ye yakın bir düşüş yaşadı.

Sezonun başlarında kripto piyasası, Bitcoin’in spot fiyatıyla bağlantılı ilk ABD borsa yatırım fonları (ETF’ler) için yapılan bir dizi başvuru gibi olumlu görülen birkaç gelişmeyle hareketlendi. Bu gelişmelere BlackRock Inc. öncülük etti.

Ayrıca Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile devam eden yasal mücadelesinde Ripple Labs lehine verilen bir mahkeme kararı daha geniş piyasayı teşvik etti. Ancak bu ilk heyecanın bir kısmı azalmaya başladı.

Yatırımcılar şimdi spot Bitcoin ETF onayları ve SEC’in Ripple için olumlu mahkeme kararına karşı temyiz başvurusu ile ilgili kararları bekliyor. Gelecek yıla kadar beklenmeyen sonuç “yeni bir yasal belirsizlik turu” yarattı ve piyasaların yasal ve düzenleyici haberlere karşı oldukça reaktif olmasına neden oldu.

kripto

İlginç bir şekilde raporda piyasa düzeltmesi için ek katalizörlere de değinildi. Elon Musk’ın SpaceX şirketinin son çeyrekte Bitcoin varlıklarının bir kısmını sildiği haberi ve Çin’deki büyümeye ilişkin endişeler de son kripto piyasası düzeltmesinde rol oynadı.

Daha geniş piyasa koşulları

Bu geri çekilme sadece kripto paralara özgü değildi. Araştırma sonucuna göre bu kısmen “teknolojide üstün pozisyon alma, yüksek ABD reel getirileri” nedeniyle hisse senetleri gibi risk varlıklarında daha kapsamlı bir düzeltmenin yansımasıydı.

Geçtiğimiz cuma günü, Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın enflasyon politika yapıcılar tarafından belirlenen hedefe ikna edici bir şekilde yaklaşana kadar yüksek borçlanma maliyetlerini sürdürme niyetiyle gerekirse faiz oranlarını daha da yükseltmeye hazır olduğunu belirtmesinin ardından risk varlıkları daha fazla türbülans yaşadı.

Genel olarak önümüzdeki birkaç ay muhtemelen kripto piyasası için kritik olacak ve bu dinamikler hakkında daha fazla fikir verecektir.

crypto.news

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin