İtalya’da Ethereum madenciliği için havalimanı bilgisayarlarını kullandılar
İtalya’da Ethereum madenciliği için havalimanı bilgisayarlarını kullandılar

İtalya’da Ethereum madenciliği için havalimanı bilgisayarlarını kullandılar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İddiaya göre İtalyan bir havaalanı çalışanı, Ethereum madenciliği yapmak için tesisin bilgisayar sistemlerini kullandı.

Ethereum madenciliği için havalimanı bilgisayarları kullanıldı

İtalyan medya kuruluşu Rai News tarafından yayımlanan bir habere göre, Lamezia Terme şehrinde 41 yaşındaki bir teknisyen, havaalanının bilgisayar sistemlerine madencilik yazılımı yerleştirdi. Haberde çalışanların, Ethereum madenciliği yapacak bir programla sunucuları ele geçirerek Calabria havaalanının güvenliğini riske attığı iddia ediliyor.

Sacal Global Solutions, Calabria bölgesindeki havalimanlarının BT çerçevesini denetliyor. Sacal’ın mühendisleri tarafından olan biteni öğrenen polis, havaalanı çalışanının Sacal’ın BT altyapısına kripto madenciliği yazılımı yüklediğini ve bu nedenle havaalanının arka uç sistemlerinin güvenliğini tehlikeye attığını iddia ediyor.

Ücretsiz madencilik yaparken havalimanını tehlikeye attı

Haber, araştırmacıların iki “teknik oda” içinde madencilik teçhizatlarından oluşan bir Ethereum madencilik çiftliği bulduklarını yazıyor. Bunun bilgisayar korsanı için oldukça elverişli bir ortam olduğu ifade ediliyor zira ücretsiz olarak madencilik yapılmasını sağlıyor. Ancak BT güvenliği riske girdiğinden havaalanı için pek de iyi bir durum değil.

Yerel yetkililer, ETH madenciliği için kullanılan havuzun yerini belirlemek için virüslü makinelerle ilişkili IP adreslerini inceledi. Suçlu olduğu iddia edilen kişi, sonunda sunucu odalarında kurulan güvenlik kameraları tarafından tespit edildi.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin