En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!
En büyük DeFi protokollerinden biri hacklendi: Kayıp 25 milyon dolar!

İşte hackerların kripto paraları çalmak için kullandıkları popüler taktikler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siber suçlular, Bitcoin ve diğer kripto paraları çalmaya yönelik yeni stratejiler geliştirmeye ve mükemmelleştirmeye devam ediyor. 2018’de, bu çevrimiçi dolandırıcılık faaliyetleri yüz milyonlarca dolarlık hırsızlığa neden oldu. İşte bu suçluların kripto paraları çevrimiçi çalmak için kullandıkları popüler taktikler…

Hackerların kripto paraları çalmak için kullandıkları taktikler

Truva atları ve Malware

Son zamanlarda,ortaya çıkan truva atı, kripto para ticaret platformlarını hedefliyor. Siber güvenlik firması Kaspersky Labs, bilgisayar korsanlarının da ölümcül Rakhni truva atının yeni bir iterasyonunu oluşturduğunu söylüyor. Bu özel versiyon, hedef kurban üzerinde hem kripto hem de fidye yazılımlarını gerçekleştirebiliyor.

Truva atlarının yanı sıra, diğer kötü amaçlı yazılım türleri de kripto para birimi sahiplerine ve kullanıcılarına karşı bir tehlike oluşturuyor. Geçtiğimiz günlerde, Kaspersky Labs ayrıca, Kuzey Kore merkezli Lazarus Group gibi sendikaların Windows işletim sistemi üzerindeki hacker exploit’lerinin başarısı göz önüne alındığında Mac OS için kötü amaçlı yazılım geliştirmeye başlayabilecekleri konusunda da uyardı.

Fidye ve Sextortion

Sektörde kripto para fidye yazılımı popüler bir hal haline geliyor. Bankalar ve diğer kurumsal organizasyonları hedeflemek yerine, bu saldırılar, bir Bitcoin fidye ödemezse pornografik resimler ve videolar izledikleri bildirilen insanlara odaklanıyor.

Bilgisayar korsanları genellikle kişilerin, resimleri ve videoları kurbanın yakınlarına göndermekle tehdit ederler. Bu arada, diğer fidye yazılım formları hala yükselişte. Eylül ayında küçük bir Kanada kasabası, kasabanın bilgisayar sistemini hacklemiş olan siber suçlulara para ödedi.

Cryptojacking Botnets

Hackerlar uzaktan kripto para madenciliği için bilgisayarları kontrol altına alma konusunda yeni araçlar geliştirmiş gibi görünüyor. Bu günlerde, kripto Cryptojacking Botnets tercih edilen seçenek olarak görünüyor.

Hem Google hem de Apple son zamanlarda kendi uygulama mağazalarında madencilik uygulamalarını yasaklamak için adımlar attı. Chrome gibi tarayıcılar ve YouTube gibi platformlar da Coinhive ve diğer kötü amaçlı madencilik betiklerinin/eklentilerinin yayılmasını sınırlamaya çalışıyor. Buna karşılık, bilgisayar korsanları yüksek teknolojiye gidiyor gibi görünüyor, ‘droppers’ olarak bilinen virüs yükleyicilerini yaymak için botnet kullanıyorlar.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin