Bitcoin madenciliği git gide zorlaşıyor: Yeni rekor geldi

İşte bu bir rekor: Bitcoin madenciliği, zorluluk seviyesi zirve yaptı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin madencilik zorluğu, ilk defa 29.79 trilyonu gördü. Hash oranı da bir ATH tazeymiş oldu. Bitcoin, dalgalı daha geniş bir pazara rağmen sakince 39 bin dolara yükseldiği için bir satıcı saldırısına dayandı. 

Oynaklığa rağmen, benimsenmesi devam ediyor ve madencilik zorluğu hiç bu kadar yüksek olmamıştı. Uzaklaştırma, madencilik zorluğu, rakamların 23.58 trilyon civarında olduğu bir yıl öncesinden bu yana yaklaşık %30 arttı. Bitcoin madenciliği hiç olmadığı kadar zorlaştı.

Bitcoin madenciliği hiç bu kadar zor olmamıştı

BTC.com tarafından paylaşılan verilere göre, Bitcoin madenciliği zorluğu 27 Nisan’da %5’in üzerinde bir artış gördü. Dün yaptığı artış neticesinde rekor bir seviyeye ulaştı. 2022’nin başından bu yana, metrik, üç olumlu yeniden düzenlemeye tabi tutulduğu için yaklaşık %23 arttı. Bir sonraki zorluk ayarlaması 10 Mayıs’ta yapılacak.

Öte yandan Bitcoin’in ağ hash oranı, fiyat hareketini takiben önemli ölçüde dalgalandı. Hatta 222,68 EH/s’ye yaklaşmadan önce aynı gün 258 EH/s’nin üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

Bitcoin madenciliği için veriler yüksek kalıyor

BTC.com’dan gelen veriler ayrıca Foundry USA’nın en fazla hash gücüne katkıda bulunan çizelgede lider olduğunu ortaya koydu. Bunu %14,28 ile AntPool, %13,86 ile F2Pool, %12,58 ile Poolin, %11,73 ile ViaBTC, %11,30 ile Binance izledi.

Blockchain analiz platformu Glassnode, kısa süre önce Bitcoin’lerin biriktiğini ve hem bireysel hem de profesyonel yatırımcıların varlığın bir kısmını borsalardan aldığını söyledi. Özel ve soğuk cüzdanlarda mevcut fiyatları elinde tutmaya istekli bir resmin olduğunu analiz platformu paylaştı. 

1K BTC’den fazla olan cüzdanlar da, büyük oyuncuların yeniden birikim yapmaya başladığının sinyalini verebilecek agresif bir yukarı hareket görülüyor.

Diğer yandan bazı ülkeler, düzenleyici netlik getirmek yerine yüksek vergilendirmeye bağlı kalırken, birkaçı ikincisini ele almak için cesur bir adım attı. Son on yılda, ekonomik olarak zorlanan birkaç ülke ABD dolarına geçti. Ancak aşırı para basmak insanları bu itibari para birimlerinden uzaklaştırıyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin