Intuit mesajla Bitcoin işlemleri yapılmasını sağlayan bir patent kazandı
Intuit mesajla Bitcoin işlemleri yapılmasını sağlayan bir patent kazandı

Intuit mesajla Bitcoin işlemleri yapılmasını sağlayan bir patent kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Intuit şirketi 2014 yılında ABD Patent ofisine başvurusunu yaptığı “metin mesajları kullanarak Bitcoin ödemeleri yapılması” yöntemini içeren patenti kazandı.

Uygulama sayesinde iki kullanıcı sadece cep telefonlarını kullanarak ödemelerini tamamlayabilecekler. Ayrıca, kullanıcıların fonlarını saklayacak bir “peer-to-peer sanal para birimi ağı” da içeriyor.

Intuit mesaj yoluyla Bitcoin transferi yapılabilen bir patent kazandı

Metot servis aracılığıyla ödeme yapan kişinin mobil cihazından ödeme alan kişiye ödemenin içeriği ve fiyatını içeren bir mesaj iletiyor. Patente göre ödemenin işlenmesi için talep aldıktan sonra farklı şekillerde ödeme tamamlanabiliyor. İlk seçenekte telefonu doğrulamak için cevapsız bir arama kullanılıyor. İkinci seçenekte ise sistem ödeme yapacak kişinin ödemeyi tamamlayabilmek için yeterli paraya sahip olup olmadığını kontrol ediyor. Alacak kişinin sanal bir hesabı yoksa, sistem bir hesap açıyor ve fonları ona aktarıyor. Devamında ise alıcıya bir mesaj iletiliyor.

Intuit “Bitcoay Quickbooks PayByCoin” adını verdiği hizmetini 2014 yılında BitPay ortaklığıyla başlattı. Son patentte gösterilen örnek görüntüler, Bitcoin işlemlerini sağlamak için BitPay kullanıcı hesaplarını kullanıyor. Kripto paralar dışında, Intuit, çeşitli kullanımları keşfetmek için San Fransisco’da bir İnovasyon Laboratuarı’na ev sahipliği yaparak Bockchain teknolojisine de odaklandı.

Birçok patent gerçekleşmeyi bekliyor

Geçtiğimiz ay, MasterCard, bir hesapta hem nakit hem de kripto para birimlerini saklamak için bir yöntem açıklayan bir patent kazandı. Haziran 2016’da açılan patentle ilgili daha fazla açıklama yapılmadı. MasterCard’ın İletişim bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Seth Eisen, patentlerin sistemler gelecekte uygulanmasa bile “şirketin fikri mülkiyetini” korumaya yönelik olduğunu açıkladı.

Bu yılın başlarında, Bitcoin Patent Raporu, Bitcoin patentlerinin çoğunu dosyalayan ilk 10 şirketin bir listesini yayınladı. Bank of America, 5 yıl içinde açılan 45 patentle ilk sırada yer aldı. Ali Baba ve IBM, her bir şirketin başvurduğu 36 ve 34 patenti ile listede dördüncü ve beşinci oldu. MasterCard, 21 patenti ile şu an 8.sırada. MasterCard’ın bu yıl kazandığı patent sayısı göz önünde bulundurulduğunda, 2019’da en iyi 5 şirketten biri olması bizim için sürpriz olmayacak.

Güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz. Bu sayede hiçbir haberi kaçırmadan yatırımlarınızı güçlendirme olanağınız olur.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin