İngiltere'de yaşlı bir kadın kripto para dolandırıcılarına 65.000 sterlin kaptırdı
İngiltere'de yaşlı bir kadın kripto para dolandırıcılarına 65.000 sterlin kaptırdı

İngiltere’de yaşlı bir kadın kripto para dolandırıcılarına 65.000 sterlin kaptırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Telegraph tarafından bugün yayımlanan bir habere göre, İngiltere’de kripto para dolandırıcılarının tuzağına düşen yaşlı bir kadın, kripto para dolandırıcılarına 65.000 sterlin kaptırdı.

Torunlarını özel okula kaydettirmek için para biriktiriyordu

Amanda Briggs, BBC’nin ünlü programlarından Dragon’s Den’in Bitcoin’e değinilen bir bölümünü izledikten sonra kripto ile para kazanma fikrine meraklı hale geldiğini belirtti. 72 yaşındaki kurbanın, torunlarını özel bir okula göndermek için para biriktirmek istediği öğrenildi.

Extick ismini taşıyan dolandırıcı komisyoncunun hesabına 42.000 sterlin yatıran kadın, kısa bir süre sonra bankası Barclays’tan uyarı aldığını söyledi. Ancak yaşlı kadın bu tavsiyelere kulak vermediğini itiraf etti.

Extick çalışanları çok ikna ediciydi ve yatırımlarımın yukarı yönlü hareketini şimdiden görebibliyordum.

Kurban parasını çekmeye karar verdiğinde, hesabında sadece 91 sterlin kalmasıyla paranın çoktan toz olduğunu da öğrenmiş oldu.

Parasını kurtaracağını söyleyen dolandırıcıya 25.000 sterlin daha verdi

Briggs’in sorunları burada bitmedi. Mali Davranış Otoritesinden (FCA) bir soruşturma memuru gibi davranan bir dolandırıcı, birkaç ay sonra e-posta yoluyla kadınla iletişime geçti ve ilk kaybını iade etme vaadiyle 25.000 sterlinini aldı.

Bu tür hikayeler nadir değil. Yaşlı insanlar, sosyal medyaya sızmış kripto para dolandırıcılarının kuşkusuz ana hedefi.

Kripto para dolandırıcılarına karşı dikkatli olunmalı

Geçen yıl, Avustralyalı yaşlı bir çift, suçlular tarafından dolandırıldıktan sonra 900.000 dolarlık emeklilik fonunu kaybetmişti.

Nisan ayında, Federal Araştırma Bürosu (FBI), yaşlıları avlayan kripto para dolandırıcılıklarının arttığı konusunda uyarı yayımladı.

Bu arada merkezsiz borsaların sadece yüzde 8’inin güvenli olduğu ortaya çıktı. Peki hangi borsalar en güvenlileri? Cevabı buradaki yazımızda.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin