ICO piyasası ayı sezonundan büyük yara aldı
ICO piyasası ayı sezonundan büyük yara aldı

ICO piyasası can çekişiyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kitle kaynaklı bir girişim sermayesi şirketi olan Cofound.it’e göre ICO piyasası can çekişiyor ve ölüyor. Şirket bu nedenle faaliyetlerini sonlandırmaya karar verdi.

ICO piyasası ayı sezonundan büyük yara aldı

Şirketin projesi, kitle fonlaması, demokratikleşme ve şeffaflığa dayalı alternatif bir VC ekosistemi yaratmaktı. Ancak son blog mesajlarına göre, ekosistemdeki gelişme ve dönüşümün tam tersi yönde gittiğinden projelerin gerçekleşeceğine inanmıyorlar. Şirket, sonunda müşterilerini yaralayan bir ICO ekosistemine katılmak istemediklerini açıkladı.

Şirket kapandıktan sonra tüm varlıklarını token sahiplerine dağıtacak

Şirket duruma yönelik şu açıklamayı yaptı:

Pazarın dönmesini beklemek yerine, yıkıma teslim olmaya karar verdik, Cofound.it olarak olumsuz rüzgarın altında kaldık ve varlıklarımızı token sahiplerine dağıtacağız.

Cofound.it, birkaç yıl önce, açık bir dijital ekonomiye sahip olan küresel ekonominin tüm girişimcilere ulaştıracağına dair güçlü bir inançla başladı. Ancak bu yıl Şubat ayında, kitle fonlaması yavaş yavaş kan kaybetmeye başladı.

ICO’ların yaklaşık yarısı son iki yılda fon artırmadı

ICO’ların %46’sı neredeyse yarısı 2017 ve 2018’de fon toplayamadı. Greyspark tarafından ICOData.io ve ICO-Check.com’dan Ağustos 2018’e kadar olan verilere dayanarak yapılan bir araştırmada, 893 token satışının sıfır fon alması, 793 token ise bir milyon dolardan fazla satış yapabildiği görüldü. Bu, Cofound.it’in sonuysa, araştırma verilerine dayanarak, diğer girişim sermayesi firmalarının da kapanabileceğini gösteriyor.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin