HUSD
Huobi çoklu stabilcoini HUSD'yi piyasaya sürüyor... Çoklu stabilcoin nedir?

Huobi çoklu stabilcoini HUSD’yi piyasaya sürüyor… Çoklu stabilcoin nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Stabil coinlerin son zamanlarda sayılarının artmaya başladığını görüyoruz. Bunun yanında bu sayıları artan stabil coinleri birbirlerinden ayıran en önemli özellik şüphesiz evrensel olmaları. Yani stabil coinlerin her yerde kullanılabilmeleri.  Bu durum, Huobi’nin dört ana stabil coini destekleyen yeni HUSD tokeni ile gerçekleşiyor.

HUSD, 4 stabilcoini içeren bir portföye sahip olacak

Gemini Dolar, Paxos Standard, USDCoin ve True USD stabil coinlerinden oluşan bir sepeti içeren HUSD ile kullanıcılar anında bu coinlerden herhangi birinin değerine sahip olabilecekler.

Bu hafta New York’ta Stabil coin New York Konferansı adında küçük bir etkinlik düzenlendi. Huobi Genel Danışmanı Joshua Goodbody, bu konferansta firmanın çabalarından bahsetti:

Stabil coinlerin son gelişmelerinin sektör için olumlu olduğuna inanıyoruz. Ve Huobi bu gelişmeleri proaktif bir şekilde HUSD’yi piyasaya sürerek desteklemeye karar verdi. HUSD bir stabil coin kaynağı olarak görev yapacak. Desteklenen dört coinden herhangi birini HUSD olarak biriktirme ve Huobi Global’de altı çifte işlem yapmanın yanı sıra depolanabilecek. Aynı zamanda bire bir stabil coin dengesini elde etme yeteneği de sağlıyoruz. Kullanıcılar aynı zamanda HUSD’yi uygulanabilir dört stabil coinden biri olarak çekebilecekler.

Şu an borsada HUSD için mevcut olan çiftler BTC, ETH, EOS ve USDT olarak gözüküyor. USDT’nin HUSD’ye karşı işlem görmesi ilginç. Bu durum ilk sabit coin olan USDT’nin borsa tarafından stabil özelliğini yitirmiş olarak olabileceğini düşüncesine sevk ediyor.

,

Binance’de Huobi’nin yeni projesine benzer bir çalışma içerisinde

Bununla birlikte, Huobi’nin stabil coini çeşitli pazarlarla uğraşan traderler için işlem ücretlerini düşürüyor. Her tokeni listeleyen ve her zaman fırsat veren bir borsa bulunmuyor. Bu nedenle borsalar arasındaki bu hareket gerekli. Binance de Huobi’nin stabil coinine benzer bir çabayla uğraşılıyor gibi görünüyor. Ancak henüz bununla ilgili tüm detayları açıklamıyor.

HUSD platform içinde çalışan bir token olacak

Huobi’nin stabil coini herhangi bir Blockchain’i olmayan bir token. Sadece platforma ait bir ürün. Bu nedenle geri çekilemez veya daha sonra işlem yapılamaz. Bu ürünler çoğalmaya başladığında, piyasadaki türev piyasasına benzemeye başlayacağı düşünülüyor.

Henüz başlatılmamış olan Trust Token platformunda ilk token olan TrueUSD’nin HUSD bünyesine eklenmesi ilginç bir hamle olarak kabul ediliyor. Şimdiye kadar Huobi, Trust token’i herhangi bir şekilde destekleyen birkaç borsadan biri. Trust Token platformu, “akıllı güven” sözleşmelerini kullanarak tüm gerçek dünya varlıklarının tokenizasyonunu amaçlıyor. Esasen herkesin sahip olduğu bir şeyi hisse senedi olarak sunma amacı taşıyor. ICO’nun lansmanı ise henüz yapılmadı.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin