HTC bombayı patlattı: Telefondan XMR madenciliği gerçek oluyor!
HTC bombayı patlattı: Telefondan XMR madenciliği gerçek oluyor!

HTC bombayı patlattı: Telefondan XMR madenciliği gerçek oluyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tüketici elektroniği devi HTC, kullanıcıların EXODUS 1S Blockchain akıllı telefonuyla doğrudan Monero (XMR) madenciliği yapmalarına izin vermeye hazırlanıyor.

Bugün çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yapan HTC, girişim için ASIC çip tasarım şirketi Midas Labs ile ortaklık yaptığını söyledi. Midas Labs, DeMiner adlı bir uygulama geliştiriyor.

Duyuruya göre uygulama, telefon düzenli kullanımda olduğunda veya şarj cihazı takılı olmadığında madenciliği otomatik olarak devre dışı bırakıyor.

Kripto para madenciliğini kitlelere yaymak ağ güvenliği için çok önemli

HTC’nin “merkezsiz” genel müdürü Phil Chen, DeMiner’ın madenciliği yerelleştirmeye yardımcı olacağını söyledi:

Kripto para dünyası, devasa madencilik havuzları tarafından sağlanan hash rate egemenliği sebebiyle tehdit altında. Bu sorunu ortadan kaldırmanın en etkili yolu madenciliği kitleler için erişilebilir hale getirmektir ve bunun da en etkili yolu mobildir. Bu uygulama akıllı telefon madenciliğini kârlı hale getiriyor, bireysel madencilere teşvik sağlıyor ve ağı merkezsizleştirmeye yardımcı oluyor. Midas Labs’a yaptığımız yatırımdan heyecan duyuyorum çünkü mobil madencilik alanında dünya standartlarında yarı iletken tasarımı uyguluyorlar. Daha önemlisi, ekibin merkezsizliği ilerletmek ve daha kapsayıcı bir finansal sistem oluşturmak gibi temel bir ilkesi var.

HTC Exodus ile XMR madenciliği kârlı hale geliyor

Midas Labs’a göre, masaüstü bilgisayarlarda gizlilik merkezli bir kripto para birimi olan Monero (XMR) ile madencilik yapmak pek kârlı değil. Şirket, tipik bir dizüstü bilgisayarın günde yaklaşık 15,6 sentlik bir maliyetle yalnızca 0,6 sentlik bir XMR madenciliği yapabileceğini söyledi.

Midas Labs’ın kurucusu ve CEO’su Jri Lee şöyle konuştu:

Midas Labs, EXODUS 1S kullanıcılarının günde ortalama en az 0,0038 dolarlık XMR madenciliği yapmasını sağlayacak. Elektrik maliyeti bunun %50’sinden daha az.

theblockcrypto

Bitcoin neden düştü? Düşüş sürecek mi, ufukta artış mı var?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin