Hindistan, Resmi Olarak Bitcoin’e Odaklandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Hindistan Maliye Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’de dahil Kripto Paralar üzerine Hükümet’in bir araştırma komisyonu kurulduğunu, 3 ay içinde bir rapor hazırlanacağını duyurdu.

Komite, Maliye Bakanlığı Ekonomik işler daire başkanlığı tarafından kuruldu.

Komisyon hakkında;

Özel Sekreter (Ekonomik İşler) başkanlığında ve Ekonomik İşler Departmanı, Mali İşler Departmanı, Gelirler Dairesi (CBDT), İçişleri Bakanlığı, Elektronik ve Bilgi Teknolojisi Bakanlığı, Hindistan Merkez Bankası (RBI) , Hindistan Dönüşüm Ulusal Kurumu (NITI Aayog) ve Hindistan Devlet Bankası.

Komisyonun görevleri,

  • Hem Hindistan hem de küresel ölçekte dijital para birimlerinin mevcut durumunu incelemek;
  • Dijital para birimlerinin mevcut küresel düzenleyici ve yasal yapılarını incelemek;
  • Tüketicinin korunması ve kara para aklama gibi alanlarda dijital para birimleri ile ilgili önlemler önermek; ve
  • Dijital para birimleriyle ilgili diğer ilgili konuları incelemek.

Hindistan’ın Dijital Para Birimleri Üzerindeki Endişeleri

Dijital / Kripto Para Birimleri olarak da bilinen Sanal Para Birimlerinin dolaşımı bir endişe kaynağı olmuştur. […] Reserve Bank of India, kullanıcılara, sahiplerine ve yatırımcılarına, bitkisel para birimleri de dahil olmak üzere, Sanal para birimleri (VC’ler) hakkında kendilerinin maruz bıraktığı potansiyel finansal, operasyonel, yasal, müşteri koruma ve güvenlikle ilgili riskler konusunda uyarıda bulundu.

 

RBI’den dijital para birimleri ile ilgili ilk resmi uyarı 24 Aralık 2013’te, ikincisi 1 Şubat’ta yayınlanmıştı.

 

Yakın zamanda, Hint Parlamento Üyesi Kirit Somaiya Bitcoin hakkında konuştu. Yetkili, düzenleyici kurumları Hindistan’da Dijital Paraları yasadışı ilan etmeye çağırarak, dijital para biriminin düzenleyici yapısının eksikliği konusunda endişelerini dile getirdi.  Lok Sabha, geçen hafta: “Ben Bitcoin’e bakmak için hükümeti iş başına davet ediyorum. Yasadışı bir para birimi. ” çağrısını yapmıştı.

 

Bu arada, Bitcoin ticaret hacmi Hindistan’da tırmanıyor. Geçen hafta Hint rupilerini kabul eden üçüncü büyük borsa hacmi olan Localbitcoins cirosu 18.5 milyon rupiye ulaştı.

 

Alıntı; bitcoin.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin