featured

XRP adres etkinliği tarihi seviyelere çıktı: Altcoin boğa sinyali mi veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zincir üzerindeki veriler, XRP aktif adresler metriğinin son zamanlarda tarihi seviyelere yükseldiğini gösteriyor. Bu da varlık için yükselişe dönüşebilecek önemli bir işaret.

XRP günlük adres etkinliğinde yükseliş gözlendi

Zincir üstü analiz firması Santiment’in verilerine göre, ağ üzerindeki adres etkinliği son birkaç gün içinde şimdiye kadarki en yüksek ikinci ve üçüncü değerlerine ulaştı. “Aktif adresler” göstergesi, XRP blok zincirinde günlük olarak bir tür işlem faaliyetine katılan benzersiz adreslerin toplam sayısını izler. Bu metrik hem göndericileri hem de alıcıları hesaba katmaktadır.

Gösterge yalnızca benzersiz adres sayısını ölçtüğü için tek bir günde ağ üzerinde birden fazla transfer yapan bazı adresler olsa bile, bunların metriğe katkısı yalnızca bir birim olarak kalır. Benzersiz adreslerin blok zincirini ziyaret eden benzersiz kullanıcılarla aynı olduğu düşünülebilir. Bu nedenle aktif adresler göstergesi bize ağın o anda gözlemlediği trafiğin derecesi hakkında bilgi verir.

XRP

Bu metriğin değeri yüksek olduğunda, şu anda zincirdeki transferlerde çok sayıda adresin yer aldığı anlamına gelir. Böyle bir eğilim, tüccarların şu anda piyasada aktif olduğunu göstermektedir. Öte yandan, düşük değerler ağın şu anda çok fazla faaliyet gözlemlemediği anlamına gelir. Bu tür bir eğilim ise bazen genel yatırımcılar arasında kripto paraya fazla ilgi olmadığının bir işareti olabilir.

İşte son birkaç ay içinde günlük aktif adreslerindeki eğilimi gösteren bir grafik:

Kaynak: Twitter’da Santiment

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere, XRP aktif adresleri geçtiğimiz birkaç hafta boyunca nispeten düşük değerlerde seyretti, ancak son birkaç gün içinde gösterge aniden canlandı. Yaklaşık iki gün önce metrik 490.000 civarında bir değer kaydederek şimdiye kadarki en yüksek ikinci günlük artışını gördü. Bu, söz konusu artış sırasında 490.000 benzersiz adresin zincir üzerinde etkileşime girdiği anlamına geliyor.

Dün, metrik bir yavaşlama gözlemledi ve o zamandan beri 281.000 değerine düştü. Ancak bu seviye hâlâ kripto para birimi tarihindeki en büyük üçüncü seviye, yani şu anda faaliyet hâlâ tarihsel olarak yüksek seviyelerde olmaya devam ediyor.

Bu ani yükselişlerden daha yüksek bir değerin gözlemlendiği tek örnek (yani göstergenin tüm zamanların en yüksek değeri) 18 Mart’taydı. İlginç bir şekilde, XRP’nin fiyatı bu ani yükselişin ardından yüzde 45 civarında artmaya devam etti ve bu da yüksek kullanıcı aktivitesinin yükseliş için kaynak sağlamış olabileceğini gösteriyor.

Şu anda, kullanıcılar ağ üzerinde aktif kalmaya devam ettikçe fiyat da yükseliyor. Devam eden bu dalgalanmanın yılın başlarında görüldüğü gibi bir şeye dönüşüp dönüşmeyeceği belli değil. Ancak yine de iyimser bir işaret.

XRP fiyat analizi

Bu yazının yazıldığı sırada, XRP geçen hafta yüzde 8 artışla 0,5 dolar civarında işlem görüyordu.

XRP
Kaynak: TradingView’de XRP/USD

newsbtc.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin