kripto para

Haziran 2023 için en büyük kripto para tahminleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nisan ayı kripto para piyasası için yüksek volatilite, yeni yıllık zirveler ve keskin bir düşüşle karakterize edilen ilginç bir ay oldu. BeInCrypto, önümüzdeki haziran ayı için kripto tahminlerine bakıyor. Mayıs ayı, kripto para piyasası için yılın ilk düşüş ayı oldu. Haziran ayının da aynısından daha fazlasını getirmesi olası.

Aşağıda Bitcoin, Ethereum ve diğer popüler kripto paralara ilişkin haziran ayı için en büyük kripto tahminleri yer almaktadır.

Bitcoin (BTC) 25.000 dolara düşecek

Bitcoin fiyatı 11 Mayıs’ta bir baş ve omuz formasyonundan (kırmızı simge) aşağı kırıldı. Baş ve omuzlar bir düşüş formasyonu olarak kabul edilir. Sonuç olarak bu kırılma bekleniyordu. Ancak, kırılmadan bu yana yaşanan hareket olağandışı olmuştur. BTC fiyatı keskin bir düşüş yerine iki kez arttı ve hatta 30 Mayıs’ta bir kez daha formasyonun orta çizgisinin üzerine çıktı. Ancak, kısa bir süre sonra tekrar düştü.

Bu nedenle, baş ve omuz formasyonunun geçerli olmaması mümkündür. Dolayısıyla, bir sonraki en olası formasyon azalan paralel kanaldır. Eğer doğruysa fiyat 31 Mayıs’ta direnç çizgisi (kırmızı simge) tarafından reddedildi ve mevcut aşağı yönlü hareketi başlattı.

Düşüş, fiyatı kanalın 25.000 dolarlık destek hattına götürebilir. Bu aynı zamanda önceki yukarı yönlü hareketin tamamını ölçerken 0,382 Fib geri çekilme destek seviyesidir. Yani, bir dip için çok olası bir seviyedir.

RSI hareketi de bu olasılığı desteklemektedir. Yatırımcılar, Göreceli Güç Endeksini (RSI) bir momentum göstergesi olarak kullanarak bir piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirleyebilir ve bir varlığı biriktirmeye mi yoksa satmaya mı karar verebilir.

kripto
Kaynak: TradingView

RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlü ise boğalar avantajlıdır, ancak değer 50’nin altındaysa bunun tam tersi geçerlidir. Gösterge 50’nin altındaysa ve düşüyorsa bu düşüş eğiliminin bir işaretidir.

Hem fiyat hareketinden hem de RSI’dan gelen görünüm düşüş eğilimi gösterirken, kanalın direnç çizgisinin üzerinde bir günlük kapanış, bu düşüş eğilimi BTC fiyat tahminini geçersiz kılacaktır. Bu durumda, BTC fiyatı 31.000 dolar direnç alanına hareket edebilir.

Ethereum (ETH) Bitcoin karşısında yeni yılın en kazançlı kripto parası olacak

Ethereum fiyatı mayıs ayı boyunca kripto para piyasasında Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi. Haziran ayında da aynı şeyi yapması muhtemeldir. ETH/BTC fiyatı 2022’nin başından bu yana azalan bir paralel kanalın içine düştü. Kripto para piyasasında Nisan 2023’te kanalın orta çizgisinde sıçrama yaptı. Bu çizgide ikinci kez sıçrama yaptı. Fiyat şu anda kanalın üst kısmında işlem gördüğünden, ondan bir kopuş en olası senaryodur.

Ek olarak haftalık RSI devam eden artışı destekliyor. Gösterge alçalan bir direnç çizgisinden (siyah çizgi) çıktı ve sonrasında 50’nin üzerine çıktı (yeşil daire). Fiyat kanalın direnç çizgisinden çıkarsa 0,078 coin direnç alanını temizlemesi ve 0,01 coine hareket etmesi muhtemeldir.

Kripto
Kaynak: TradingView

Bu yükseliş ETH fiyat tahminine rağmen, kanalın orta çizgisinin altında kapanış, trendin hâlâ düşüş eğiliminde olduğu anlamına gelecektir. Bu durumda, ETH fiyatı kripto para piyasasında 0,045 coin destek hattına düşebilir.

Pepe (PEPE) toparlanmaya başlayacak

PEPE, mayıs ayının ana altcoin hikayesiydi ve tüm zamanların en büyük altcoin kazananlarından biri oldu. Ancak, fiyat 5 Mayıs’ta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve o zamandan beri keskin bir düşüş yaşadı.

Bu düşüşe rağmen, haziran ayının bir miktar toparlanma sağlaması muhtemel görünüyor. Bunun birkaç nedeni var. 13 Mayıs’tan bu yana yaşanan düşüş, alçalan bir paralel kanalın içinde yer alıyor. Bu kanal düzeltici bir formasyon olarak kabul edilir, yani bu kanaldan bir kırılma en olası senaryodur.

31 Mayıs’ta fiyat, kanalın destek çizgisinde (yeşil simge) sıçrama yaptı. Bu sıçrama, şimdiye kadarki en düşük RSI değeri (yeşil daire) ile birleşti. Gösterge o zamandan beri yükselmiştir. Dolayısıyla, en olası PEPE fiyat tahmini 0,0000022 dolarlık bir sonraki dirence yükseliştir.

kripto
Kaynak: TradingView

Bu yükseliş tahminine rağmen, kanalın destek çizgisinin altına inilmesi trendin düşüş yönünde olduğu anlamına gelecektir. Bu durumda, PEPE uzun vadeli inişini 0,0000009 dolara kadar sürdürebilir.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin