12 Kasım Ethereum fiyat analizi: ETH 480 doları geçebilecek mi?
12 Kasım Ethereum fiyat analizi: ETH 480 doları geçebilecek mi?

Hareketli geçen üçüncü çeyrek sonrası Ethereum (ETH) için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Üçüncü çeyrek Ethereum için 1 Ağustos’a kadar dik bir şekilde devam eden yükselişle başladı. Keskin yükseliş, büyük ölçüde 4 Ağustos’ta gerçekleşen Ethereum 2.0 testnet Madella lansmanının beklentilerinden kaynaklanıyordu. Ana ağın lansmanı bu yıl Ekim – Kasım olarak planlanıyor.

Ethereum fiyatındaki durumlar

1 Ağustos’tan 12 Ağustos’a kadar, Ethereum 378 doların üzerinde konsolide olarak yatay bir trend izledi. Bundan sonra, hızla 431,5 dolara yükseldi ve dört gün boyunca 413 ila 447 dolar arasında işlem gördü ve kademeli olarak 389 dolara geriledi. Ethereum fiyatı, Madella’da neredeyse tüm nodelarını hizmet dışı bırakan bir aksaklık haberi tarafından büyük ölçüde etkilendi. Ancak nodelar kısa süre içinde kurtarıldı ve test ağı yoluna devam etti.

Ağustos ayının sonunda Ethereum yükselmeye başladı ve 1 Eylül’de 488 dolara kadar yükseldi. Ancak kazançlar bir günden fazla uzun sürmedi. 2-5 Eylül arasında, Ethereum 307 dolara düştü. Fiyat iyileşmeye çalıştı ancak 12 Eylül’de 0,618 Fibonacci seviyesi 389 dolarda kaldı. Ethereum daha sonra önümüzdeki birkaç gün içinde 0.5 Fibonacci seviyesine 358.5 $’a düştü ve bunun üzerinde konsolide oldu. 0.618’in üzerine çıkmaya yönelik ikinci girişim 17 Eylül’de Ethereum tarafından gerçekleştirildi. Ancak daha sonra ETH / USD fiyatının beş günlük düşüşte 0.382 Fibonacci seviyesinin 319 $ altına düştüğünü gören seviye tarafından reddedildi.

Artık 0,5 Fibonacci seviyesi dirençli hale geldiğinden, Ethereum için yeni bir yukarı yönlü hedef haline geldi. Bununla birlikte, alıcıların elde etmeyi başardıkları tek olumlu durum, 358,5 $ olan bu seviyeye, daha sonra başka bir yukarı yönlü fiyat hareketi olmaksızın ulaşmaktı. Böylece Ethereum, Ethereum piyasasında devam eden düşüş trendinin açık bir göstergesi olan 0,5 Fibonacci seviyesinin altında kaldı.

Şaşırtıcı bir şekilde, CoinMetrics raporuna göre 29 Eylül’de yılın başından bu yana 350 milyon dolara ulaşan rekor kümülatif Ethereum işlem ücretleri ve 2 Eylül’de ulaşılan en yüksek ortalama gaz ücreti olan 8,25 dolar, Ethereum’a düşüş trendini tersine çevirmede somut bir yardım sağlamadı.

Daha fazla ayı piyasası

Ethereum’un 18 Temmuz’dan 1 Eylül’e kadar devam eden yükseliş trendinin yerini alan açıkça görülebilen düşüş trendi ile, daha fazla aşağı yönlü fiyat hareketi, belki bir aydan fazla bir süredir Ethereum alım satımının en olası devamıdır. Alıcılar, devam eden düşüş trendini düz hale getirmek istiyorlarsa, önce pozisyonlarını 0.382 Fibonacci seviyesinin üzerinde sağlamlaştırarak daha fazla düşüşü önlemeleri gerekiyor

Ethereum 2.0 ağının piyasaya sürülmesi, Ethereum için olumlu bir gelişme olabilir çünkü şu anki iş hacmini iki katına çıkarması bekleniyor, yani saniyede ortalama 15 işlem. Bu, Ethereum’un ağını büyük ölçüde kullanan DeFi endüstrisindeki yükselişe bağlı olarak, Ethereum ağındaki en yüksek tıkanıklık seviyeleri nedeniyle bugünlerde Ethereum kullanıcılarının en çok ihtiyaç duyduğu bir şey olacak. Ethereum 2.0 başarılı bir şekilde çevrimiçi hale gelirse ve programa uygun olursa, Ethereum’un piyasa pozisyonlarına olumlu bir şekilde yansıyabilir.

Dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin