Haftalık kripto bülteni: Bu hafta haberlerde öne çıkan başlıklar...

Haftalık kripto bülteni: Bu hafta haberlerde öne çıkan başlıklar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yaz dönemine yaklaştıkça piyasalardaki hareketlilik de hız kazanıyor. Geçen haftaya göre daha sakin geçse de bültenleri yeni gelişmeler süsledi. Yatırımcılar, bu haftada en çok Luna’yı merak etti.

Kripto piyasasında varlıklar yine yatay ilerlemeyi tercih etti. Özellikle Bitcoin ve Ethereum biraz daha sabit kaldı. Bunu fırsat bilen bazı altcoinler ise, anlık güzel yükselişler yaptı. Genel haberlerde ise yoğunluk vardı. İşte genel kripto bülteni…

G7 ülkeleri kripto düzenlemesini konuştu

Hafta içi, G7 ülkelerinin temsilcileri Almanya’da bir araya geldi. Toplantının ana konusu ise kripto varlıklar oldu. Luna ve Terra USD’nin yaşadığı süreç ülkeler tarafından değerlendirildi. Ortak görüş ise düzenlemenin bir an önce yapılması oldu.

Goldman Sachs’ın Blankfein’i şirketleri ve tüketicileri uyardı

Blankfein, ABD durgunluğuna karşı herkesin hazırlanmasını tavsiye etti. Goldman Sachs’ın eski CEO’su ve şimdi şirketin kıdemli başkanı olan Lloyd Blankfein, ABD’de yaklaşmakta olan bir durgunluk konusunda uyardı. Blankfein, şirketlerin ve tüketicilerin hazırlık yapması gerektiğini söyledi.

Elon Musk, ABD ekonomisindeki durgunluğuna vurgu yaptı

Tesla ve Spacex CEO’su Elon Musk, ABD ekonomisinin muhtemelen bir resesyonda olduğunu belirtti. Bunun 12 ila 18 ay boyunca “zor gidiş” olabileceğini söylüyor. Musk,

“Enflasyonun dürüst nedeni, hükümetin sahip olduğundan bir milyon daha fazla para basması.”

Onchain analiz raporu, Terra’nın Bitcoin rezervlerini açığa çıkardı

Terra’nın bir zamanlar istikrarlı olan stablecoini Terra USD’nin (UST) çöküşünden sonra, bazı insanlar Luna Foundation Guard’ın (LFG) Bitcoin’lerine ne olduğunu merak etti. Çünkü fonların UST’nin 1 dolarlık paritesini savunmak için kullanılıyordu. 

Geçen hafta Cuma günü, Blockchain istihbarat ve analitik firması Elliptic, firmanın ağ gözetim araçlarına göre Bitcoin’in nereye gönderildiği saptandı. Tahminlere göre ekibin rezervleri borsalara aktarıldı.

Milyarder yatırımcı ve Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz Terra LUNA ve UST Fallout’u ele aldı

18 Mayıs’ta milyarder yatırımcı ve kripto savunucusu Mike Novogratz, son Terra çöküşüyle ilgili suskunluğunu bozdu. Luna’yı fazlasıyla savunan Novogratz aynı zamanda yatırımcısıydı. 

Novogratz ve firması Galaxy Digital, Terra projesine çok inanıyordu ve yatırımcının koluna LUNA merkezli bir dövme bile yaptırmıştı. Kripto ekonomisinin geçen hafta hissettiği son olaylara ve kayıplara rağmen Novogratz, “kripto devriminin kalıcı olduğuna” hala inanıyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin