İşte Facebook'un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri
İşte Facebook'un yeni kripto parası hakkında uzman görüşleri

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, kripto para birimleri üzerinde çalışmaya başlayacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İnovatif çalışmalarıyla tarihin akışını değiştiren isimlerden biri olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, kripto para birimleri hakkında çalışmalara başlayacağını ve bu paraların bireyler üzerindeki etkileri üzerine araştırmalar yapacağını dile getirdi.

4 Ocak’ta Facebook sayfası üzerinden yaptığı gönderide yeni yıla dair kişisel hedeflerinden söz eden genç milyarder, teknolojinin merkezileştirilmesi ve merkezsizleştirilmesi üzerine görüşlerini ifade etti:

Şu an teknolojideki en ilginç sorulardan biri, merkezileştirme ve merkezsizleştirme ile ilgili. Çoğumuz teknolojinin içine girdik çünkü merkezi olmayan bir gücün insanların elini güçlendireceğine inanıyoruz. Facebook’un misyonunda yer alan ilk kelimeler “Gücü insanlara verin.” idi. 90’lar ve 2000’lere döndüğümüzde görüyoruz ki çoğu insan, teknolojinin bir “merkezsiz güç” olduğuna inanıyordu.

“Hizmetlerimizde kripto para teknolojilerinin kullanımına ilişkin neler yapabileceğimize bakacağız.”

Sözlerinin devamında kripto para birimlerine de değinen Zuckerberg, 2018’deki hedefleri arasında bu sektör ile ilgili de araştırmalar yapmak olduğunun altını çizdi:

Birçok insan, artık teknolojinin merkezsizleştirilmesine duyduğu inancı yitirmeye başladı. Birkaç büyük teknoloji şirketinin yükselişiyle ve devletlerin vatandaşlarını izlemek için teknolojiyi kullanmasıyla artık birçok insan, gücün teknoloji tarafından merkezsizleştirildiğine değil, merkezileştirildiğine inanıyor. Artık, kriptolama ve kripto para birimleri gibi, gücü merkezi sistemlerin elinden alıp insanların eline verecek karşı eğilimler var. Fakat onlar da kontrolsüzlük riskiyle karşımıza çıkıyor. Bu teknolojiler hakkında derine inerek ve olumlu-olumsuz yönlerini araştırarak, hizmetlerimizde en iyi nasıl kullanabileceğimiz konusunda çalışacağım.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin