Zimbabve kripto para sektörü
Zimbabve kripto para sektörünü kurtarıcı olarak görüyor

Zimbabve kripto para sektörünü kurtarıcı olarak görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Zimbabve kripto para sektörünü kurtarıcı olarak görüyor. Kripto paralar artan siyasi ve ekonomik belirsizliklerle boğuşan Güney Afrika için bir korunak olarak görünüyor. Kripto para piyasasının finansal çözümler endüstrisindeki etkisi bir dizi alanda açıkça görülmekte. Kripto paralar; ödemeler, gümrük işlemleri, havale işlemleri, operasyonel işlemler ve diğer alanlarda denendi.

Kripto para sektöründe çok sayıda fırsat var

Şu anki aşamada, kripto para sektöründe çok sayıda fırsat var. Örneğin, fiyat dalgalanmaları ve artan ticaret hacimlerinden sorumlu olan spekülatif piyasa, borsalarda işlem görmekte. Bunun ötesinde, kripto para birimleri tarafından sunulan geleneksel finansal sistemlere alternatif, sektörde son zamanlarda yaşanan birçok politik ve kurumsal müdahalenin ardındaki başlıca nedenlerdir.

Gerçek şu ki, borsalar tarafından oluşturulan ağ geçitleri olmaksızın mümkün olmayan yeni bir finansal ekosistem var. Şu ana kadar 2018’de ICO piyasası, her ay sürekli olarak 1 milyar dolarlık gelir elde ediyor. Bu, endüstride yeni gelenlere giriş fırsatları sağlayan bu borsaların oynadığı rol olmadan mümkün olmazdı. Bu ICO’lara ve diğer kripto cinsinden fırsatlara katılabilmek için, yatırımcıların fiat paralarını önce kripto para birimine (çoğunlukla ETH veya BTC) dönüştürmeleri gerekmekte. Dönüşüm fırsatı sunarak kripto değişimlerinin önemli bir rol oynadığı yer burası. Aynı durum bir kripto para biriminden diğerine veya kriptodan fiat para birimlerine dönüştürülürken de geçerli.

Az gelişmiş ülkeler kripto para sektörüne daha çok ihtiyaç duyuyor

Finansal olarak gelişmiş milletler ve toplumlar gelişmekte olan kripto para piyasalarına giriş için çeşitli alternatif yollara sahip olsalar da, bu durum daha az gelişmiş ülkeler için geçerli değil. İronik olarak, alternatif kripto para birimi fırsatlarına daha fazla ihtiyaç duyan bu daha az gelişmiş milletler. Bu, ulusal para birimlerinin çoğunun yansıttığı gibi istikrarlı finansal çözümler altyapısının ve ekonomik süreçlerin olmamasından kaynaklanmakta.

Zimbabve ya da resmî adıyla Zimbabve Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneyinde, denize kıyısı olmayan bir kara ülkesi. Golix’in Zimbabwe’deki tek kripto para birimi borsası olarak oynadığı rol, özellikle ülkenin yakın zamanda yaşadığı olumsuz olaylar nedeniyle önemli bir yer tutmakta. Golix, ülkenin son on yılın rekor kıran hiperenflasyonu ile içine düştüğü ümitsiz duruma alternatif olarak adım atıyor.

Zimbabve için bugün kripto paralardan daha iyi bir çözüm bulunmuyor

2008’in hiperenflasyonunu takiben, Zimbabve ABD dolarını kendi yerel para birimi olarak kabul etti. Bu ülkenin merkez bankasının, artık para basmayacağı anlamına geliyor. Dolayısıyla ülke artık ABD dolarına güveniyordu.  Zimbabve’nin finansal sorunları, paranın aşırı kullanılabilir olmasından, yetersizliğine kadar gitti.

Zimbabve gibi ülkelerin durumu, otomatik olarak zaten bükülmüş yerel kurumların doğrudan etkisinin ötesine geçen bir finansal sisteme ihtiyaç duyuyor.  Güney Afrika ülkesi için bugün kripto para birimlerinden daha iyi bir çözüm bulunmuyor. Bununla birlikte, Zimbabve’de faaliyet gösteren tek yerli kripto para borsası olan Golix’in müdahalesi, vatandaşlara yeni finansal istikrar fırsatını açtı.

Golix, Zimbabve’de sağlam bir kripto ekosistemi ve canlı bir pazar kurmak için çabalıyor

Golix, düşük farkındalık ve vatandaş katılımı nedeniyle yüksek bir likiditeye sahip olmayabilir. Ancak, herkes arz için aynı kaynağa gittiği için nispeten yüksek bir talep beklemek normal. Bu, Zimbabve’de gözlemlenen Bitcoin ticaretinde kaydedilen yüksek prim düzeyini açıklar.

Ancak, şirket Zimbabve’de ve ötesinde sağlam bir kripto ekosistemi ve canlı bir pazar kurmak için çaba sarf ederken, ekip bu gelişmeyi artıracak faaliyetlere katılmaya devam ediyor. Örneğin, Golix ekibi üyeleri ülkenin dijital devrime hazır olma konusundaki ulusal tartışmalarına katılıyor. Aynı zamanda Hong Kong’da düzenlenen TOKEN2049 konferansına katılımı da, uzun vadede hem ülke hem de bölge açısından fayda sağlayacak ortaklıklar kurmak için bir adım.

Zimbabve kripto para sektörünü ile mali istikrarsızlığa çözüm bulabilir

Zimbabve kripto para sektörünü ile mali istikrarsızlığa çözüm bulabilir. Kripto para birimleri ve dijital devrim hakkındaki bilgiler ne kadar popüler olursa olsun, herhangi bir insanda ve bir bölge içinde yer almasına rağmen, sunacağı içsel değer ancak doğrudan katılımla sağlanabilir. Bir millet olarak Zimbabve ve tüm Afrika bölgesi bu devrimi takip ediyor ve faydalarından yararlanmaya çalışıyor.

Golix’in bugüne kadar yürüttüğü faaliyetler ve ileride yaşanacak gelişmelerle, Güney Afrika milletindeki aşırı mali istikrarsızlık günlerinin yakında sona ereceği ve halkın doğrudan küresel bir finansal sisteme girme şansına sahip olacağı düşünülmekte.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin