zcash ycash
ZEC piyasa düşüşüne direnmeye çalışıyor

Zcash, ilk dost forku Ycash için hazır

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Gizlilik odaklı dijital para Zcash, Ycash adı verilen yeni bir Blockchain ağına bağlanacak şekilde ayarlandı. Bu, Zcash Blockchain ağının yeni bir ağ oluşturmak için bölündüğü ilk örnek. Ycash’in kod temeli ana zinciriyle neredeyse aynı olsa da, belirli farklılıkları olan ayrı bir ağ olarak çalışacaktır. Ycash’in oluşumunun 19 Temmuz’da Koordineli Evrensel Zaman’ın yaklaşık 3.00’inde gerçekleşmesi planlanıyor.

Ycash yeni bir Blockchain ağı olacak

Bu dost forkla ilgili duyuru ilk defa Nisan ayında, uzun zamandır Zcash projesinin destekçisi Howard Loo tarafından, Zcash forumunda yayınlanan bir yazı ile yapıldı. Loo, Ycash projesine öncülük ediyor. Daha sonra yaptığı açıklamada, Ycash zincirini inşa etme hamlesinin öncelikle Zcash Kurucusu’nun ödülünü toplam arzın yüzde 10’unun üzerine çıkarabilecek gelecekteki Zcash topluluğu kararlarına direnmek olduğunu ortaya çıkardı. O zamandan beri, Zcash forku anlaşmazlıklara rağmen ünlü Zcash topluluğu üyelerinden destek aldı.

Ortaya çıkan Ycash Blockchain ağı, Kurucunun Zcash Ödül zincirinde önemli bir fark yaratacak. Ycash, ödül oranını yüzde 20’den yüzde 5’e düşürdü. Toplanan fonlar kâr amacı gütmeyen Ycash Kalkınma Fonu’na gidecek. Bu fonlar, herhangi bir dış yardım olmadan proje geliştirme için gelecekteki finansman ihtiyaçlarını karşılamak adına kullanılacak.

Dahası, Ycash, Zcash’ın Equihash madencilik algoritmasının biraz değiştirilmiş bir versiyonuna sahip olacak. Sonuç olarak, ASIC’lerin ağda yayınlanması mümkün olmayacak. Bunun yanında Ycash ekibi 2 emtia donanımını araştırıyor, böylece madencilik herkes için erişilebilir hale geliyor. Emtia donanım madenciliğine geçiş tamamen tamamlanıncaya kadar, proje tıpkı Zcash gibi iş ispatı “proof of work” mekanizması üzerinde çalışacak.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta, adres biçimindeki değişiklik. Kullanıcıların yanlışlıkla Ycash’i Zcash adreslerine gönderdiği veya tersi durumdaki senaryoları tamamen önlemek için, korumalı adresler ‘z’ ile başlayacak.

Zcash sahipleri ne yapmalı?

Ycash, bir Zcash forku olduğu için, fork işlemi gerçekleştiğinde Zcash sahipleri, eşit miktarda Ycash alacaklar. Ancak, kullanıcıların kendi Zcash özel anahtarlarına ve ayrıca cüzdan adreslerine sahip olmaları gerekiyor.

Buna ek olarak, kullanıcılara Zcash tokenlerini tuttukları alışverişin bu ağ paylaşımını destekleyip desteklemediğini kontrol etmeleri öneriliyor. Raporlara göre, OKex, Binance, Huobi ve Coinbase gibi önemli borsalar henüz Ycash desteğini açıklamadı. Öte yandan, BigONE, SafeTrade, Citex ve Hoo gibi kripto borsaları, ağ paylaşımını desteklemek için kullanıcıların özel anahtarlarının yönetimini sunuyorlar. Bu platformlar, kripto para dönüşümü sonrasında kullanıcılara eşdeğer YEC varlıkları sunmaları hizmetini veriyor.

Duyuru, ZecWallet’in Ycash’i desteklemenin yanı sıra çatallanacağını da ortaya koydu. Bu nedenle, kullanıcının yapması gereken tek şey, YEC coinlerine güvenli ve sorunsuz erişim için ZEC Cüzdanını indirmek. Desteklenen tüm platformlar resmi yapıları içerecek.

Desteklenmeyen kripto para platformlarında ZEC varlıklarına sahip olan kullanıcılar, YEC coinlerini almak için bunları ZEC cüzdanını da indirebilirler.

ZEC tokenleri olmayanlar için, bu çatal sadece gizlilik odaklı başka bir kripto para projesi olacağı anlamına geliyor. Yeni YEC tokenleriyle ilgilenen herkes bölünme tamamlandıktan sonra normal şekilde işlem yapabilirler.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin