featured
zcash

Grayscale analiz öngörülerine göre, Zcash fiyatı 2025 yılına kadar 60.000 dolara çıkabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Investment Trust’ın (OTC: GBTC) arkasındaki yatırım firmasının bir analisti yatırımcıların geleneksel offshore bankacılık hizmetlerinin yerine Zcash kullanmaya başlaması durumunda fiyatının 2025 yılına kadar 60.000 dolara ulaşabileceğini öngördü.

Grayscale Investments, geçtiğimiz hafta  oldukça popüler olan Bitcoin Investment Trust ve Ethereum Classic Trust’ı içeren kripto para tabanlı yatırım ürünlerindeki en yeni fon olan “Zcash Trust” için yatırım tezini yayınladı.

Tez, 20 sayfa olarak Grayscale analisti Matthew Beck tarafından yayınlandı. Beck, Grayscale’in Zcash’in küresel açıdan erişilebilir ilk offshore “yatırım fırsatı” olduğunu ispatlayabileceğine inanıyor. – Kişinin cebinde bulunan ünlü İsviçreli banka hesabı gibi düşünülebilir.-

Matthew Beck, offshore bankacılığının son yıllarda kısmen “vergi kaçakçılığına ve artan rekabete yönelik baskılara” bağlı olarak düşüş gösterdiğini de belirtti.

Öte yandan Zcash, NSA habercisi Edward Snowden tarafından da övülen bir gizlilik merkezli kripto para. Snowden, onun düşen offshore bankacılık sektörünün bıraktığı boşluğu doldurmakla kalmayıp, bu fırsatı herkese genişletme potansiyeline sahip olduğunu da yazıyor. –sadece zengin olan elit kesim için değil-

Hesaplamalarına göre, varlık halen offshore hesaplarında depolanan servetin küçük bir yüzdesini bile yakalasa, kripto paranın fiyatı önemli ölçüde artabilir.

kaynak: grayscale
kaynak: grayscale

Offshore bankacılığındaki servetin yüzde biri oranında Zcash’in fiyatı mevcut seviyesinden yüzde 1.500’ün üstünde bir artış olan 6.289 dolara ulaşmalıdır. Eğer kıyı bankacılığı servetinin yüzde 10’unu yakalamayı başarabilirse, 62.893 dolara kadar yükselebilir.

Geliştiriciler Zcash için güven kazanmaya çalışıyor

Özellikle birçok insan, kripto paranın “güvenli kurulumu” hakkında çekincelere sahip. Endişeler göz önüne alındığında, bu elbette küçük bir başarı olmayacaktır. Geliştiriciler ise daha fazla tanıtımlar düzenleyerek bu riski hafifletmeye çalışıyor. Ancak eleştirmenler, güvenilir bir kurulumla ilişkili risklerin ne kadar küçük olursa olsun, savunulamaz olduğunu iddia ediyor.

Üstelik Zcash, pazar payı şu anda bu kripto paranın üç katı olan Monero ile sert bir rekabet halinde gözüküyor. Ve karanlık pazarlarda artan oranda bir kabullenme yaşıyor.

Sonunda Bulletproofs ve Lightning Network gibi yenilikler Bitcoin işlemlerinin mahremiyetini artırabilir. Tüm bunların sonucunda ise gizlilik merkezli altcoinlere olan talep azalabilir.

ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin