Zaif
Zaif

Japonya’da trilyon dolarlık hata: Bedavaya Bitcoin dağıtıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon kripto para borsası Zaif, geçtiğimiz hafta sistemde meydana gelen bir sebebiyle birçok müşterinin hiçbir ücret ödemeden kripto para sahibi olduğunu açıkladı.

Trilyon dolarlık sistem hatası

Japonya’nın hükümet onaylı kripto para borsalarından olan Zaif, eşine az rastlanır bir olayla gündeme geldi. Sistemde meydana gelen ve yalnızca 18 dakika süren bir hata sebebiyle kullanıcıların ekranlarında bazı kripto para birimlerinin fiyatı 0 Yen olarak görüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zaif yetkilileri, bu hatadan yedi müşterinin yararlandığını belirtti. Yerel gazete Asai Shimbun’un raporuna göre bu müşterilerden biri tam 2.200 trilyon yen (yaklaşık 20 trilyon dolar) değerinde alım yapmaya çalıştı.

Hata, fiyat hesaplama sisteminde meydana geldi

Tech Bureau Corp tarafından işletilen ve hükümet tarafından tescil edilen Japon borsa, fiyat hesaplama sisteminde bir hata olduğunu ifade ederken bu hatadan yararlanan yedi müşterinin hangi kripto para birimlerinden alım yaptığını açıklamadı.

16 Şubat’ta meydana geldiği anlaşılan olayın ardından Zaif yetkilileri, dün web sitesi aracılığıyla bir bilgilendirme metni yayımladı.

Zaif yedi işlemin altısını iptal etti

Sistem hatasından yararlanarak kripto para alımı yapan yedi müşterinin altısının yaptığı işlem iptal edildi. Bir sözcü, Reuters’e verdiği demeçte Zaif’in, Bitcoin alımı yapmaya çalışan yedinci müşteriyle sorunu düzeltmeye çalıştığını ifade etti.

Zaif, Japonya’da hükümete kayıtlı 16 borsadan biri. Düzenleyiciler, bir siber saldırıya karşı savunmasız olabileceğinden endişe ettiği için şirketi geçen ay pek çok denetime tabi tutmuştu.

Japonya kripto para sektörüne pozitif bakıyor

Çin ve Güney Kore gibi diğer ülkeler sert bir tavır takınırken Japonya, kripto paralara oldukça açık olan pazarlardan biri. Geçen yıl Japonya hükümeti, tüccarların istedikleri takdirde ödeme yöntemi olarak Bitcoin’i kabul edebileceklerini belirtmişti.

Güvenlik ihlallerine rağmen, Japonya’nın borsa lisanslama sistemi, Nisan 2017’de gerçekleşen yasal revizyondan bu yana önemli bir popülerlik kazandı. Reuters son olarak, şu anda Japon hükümetine kayıtlı olan 16 borsanın, Japonya Finansal Hizmetler Birliği tarafından denetlenecek olan ve kendi kendini düzenleyen bir organ yaratacağını bildirmişti.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin