featured

Bitcoin ne zaman yükselecek? BTC düşerken 1 doların altında yüksek potansiyeli 2 altcoin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JUP altcoin haberleri: Ağustos ayına düşüşle başlayan kripto para piyasası, Fed faiz kararının açıklanmasının ardından bir süre kırmızı bölgede işlem gördü. Fed’in, 1 Ağustos Çarşamba günkü toplantısında faiz oranını sabit tutması ile Bitcoin fiyatı minimum bir düşüş gösterdi. Ancak yeniden toparlanarak 64 bin seviyesini korumayı başardı ve bu yazının yazıldığı sırada 65 bin dolardan işlem görüyor. Eylül ayı için Fed’in faiz indirim beklentileri yükselse de analistler ağustos ayı boyunca BTC fiyatında yatay bir seyrin süreceğini düşünüyor.

Bitcoin fiyatı ne zaman yükselecek?

Makro ekonomik gelişmeler, ETF girişlerinin yavaşlaması ve Fed’in faiz indirim kararının eylül ayına ertelenmesi ile BTC fiyatının yaz aylarında beklenen performansı göstermeyeceği düşünülüyor. Bir dizi nedenden dolayı Bitcoin için piyasa beklentileri de düşmesine rağmen teknik veriler BTC’nin ticaret aktivitelerinde artış yaşandığını gösteriyor.

BTC günlük fiyat

Opsiyon Açık Faiz oranındaki artış aktif pozisyon sahiplerinin yükseldiğini işaret eder. Opsiyon araçları karmaşık analiz araçları olmasına rağmen BTC opsiyonlarındaki artış, orta vadeli fiyat görünümünde olumlu bir hareket sergiliyor. Son olarak Bitcoin’e ait Göreceli Güç Endeksi 49 seviyesine gerileyerek 50 seviyesinin altına düştü.

Yükselme potansiyeline sahip 2 altcoin: JUP ve Meme Games token

Son zamanlarda token yakma aktiviteleri ile gündeme gelen Jüpiter altcoin, ağustos ayında önemli bir token yakımına gidiyor. Toplam arzının yüzde 30’unu yakacak olan JUP altcoini, arzını düşürerek bir süredir devam ettirdiği yükseliş trendine geri dönüş yapabilir. Solana’nın yerel borsası olan Jupiter’in yerel tokenı, bu yakma etkinliğinde toplam arzının yüzde 30’unu yakmayı hedefliyor.

Oldukça büyük bir orana karşılık gelen bu oran 2,8 milyar dolar değerinde. CoinMarketCap verilerine göre toplam arzı 10,000,000,000 JUP olan tokenın yakma işleminin ardından fiyatının yükseleceği tahmin ediliyor. Bu yazının yazıldığı sırada 1 doların altında 0,9779 dolardan işlem gören JUP token, son 7 günün en düşük seviyesinde.

JUP coin teknik analiz

Teknik grafiğine bakıldığında altcoinin fiyatı son 15 gündür Ichimoku Bulutu’nun üzerinde seyrediyor. Bu yükseliş trendini işaret ederken Ichimoku Bulutu’unda yer alan mavi hareketli ortalama kırmızı ortalamanın üzerinde bulunuyor ve bu da al sinyali olarak yorumlanıyor. Göreceli Güç Endeksi’ne bakıldığında RSI 51 seviyesinde yer alıyor.

altcoin
JUP teknik grafik

55 seviyesinden düşüş yaşayan endeksin 50 desteğini koruması önem taşıyor. Altcoinin günlük fiyat analizine bakıldığında mum grafiklerinde 0,95 desteği önem taşıyor. Bu seviyenin altına bir düşüş, JUP coin için 0,88 ve 0,80 dolara doğru bir düşüşe yol açabilir. Ancak 4 Ağustos’ta sona erecek olan oylamanın bitmesinin ardından token yakımı ile birlikte fiyat 1 doların üzerine çıkabileceği ve 29 Temmuz’daki 1,20 dolarlık seviyeyi geçebileceği tahmin ediliyor.

Meme Games oyun tokenı

Ön satış aşamasında yeni çıkan oyna kazan kriptoları arasında yer alan Meme Games altcoini, 2024 meme olimpiyatları olarak tanıtılır. Oyun içinde PEPE, DOGE, WIF gibi toplam beş farklı meme karakterinin yarışmasına dayanan oyun, rekabetçi yapısının yanında her katılımcıya eşit kazanma şansı verir. Katılımı teşvik etmek ve topluluk açısından büyümek için yüzde 25’lik katılım bonusu veren Meme Games token projesi, ağustos ayında yeni etaplara geçerek fiyat artışına gidecek. 10 Eylül’de DEX listelerinde yer alacağını açıklayan proje, lansman sonrası Binance’de listelenecek coinler arasına girebilecek potansiyel taşıyor.

Meme Games’i Ziyaret Edin

Kısa bir sürede toplam 322,215.02 USDT topladığını açıklayan Meme Games altcoini, oyunlarda kazanılan tokenları staking ederek pasif gelir elde etme şansı da veriyor. Yıllık pasif getiri oranı yüzde 687 olan projede ödül dağıtımı 2 yıl boyunda devam edecek. Bu özellikleri kısa sürede büyümeyi hedefleyen ve tokenomik başlığında büyüme hedeflerine yer veren Meme Games projesi her yeni etapta fiyat artışına gidiyor. Bu yazının yazıldığı sırada 1 MGMES tokenı 0,00915 dolardan satılır ve tokenlar ETH, USD ve kart dışında ve BNB ağı üzerinden erken alımda avantajlı rakamlara satın alınabilir.  

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *