YouTube, Ripple CTO’sunun hesabını askıya aldı!
YouTube, Ripple CTO’sunun hesabını askıya aldı!

Youtube kripto para içerikli videoları engellemeye mi başladı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son saatlerde en az altı kripto içerikli Youtube kanalı, içeriklerinin sitenin “zararlı ve tehlikeli” politikası gereği kapatıldı. Kanalındaki içerikleri silinen üyelerden biri olan Chris Dunn, kanalı 200 binden fazla abonesi olduğunu ve birçok videosunun aniden kaldırıldığını söyledi. Benzer sebeplerden kapatılan başka Youtube kanalları da bulunuyor.

Kullanıcılar olası Kripto temizlemesine işaret ediyor

Bazıları, Chris Dunn, Chico Crypto, The Cryptoverse, Crypto Tips ve BTC Sessions gibi tanınmış kripto kanallarının sansürünün yakında daha küçük kanallara gelebilecek daha büyük bir tasfiye sinyali verdiğini düşünüyor. Dunn’ın durumunda, kripto içeriğinin çoğunun kaldırıldığı ve kanalına yapılan yüklemelerde neredeyse iki yıllık içerik üretiminin kaldırıldığı anlaşılıyor.

Twitter’da 67 bin aboneli kanalından birden fazla video yayınlandıktan sonra video paylaşım platformundan bir hafta boyunca yasaklandığını iddia eden Chico Crypto, Twitter’da şunları söyledi:

Kelimenin tam anlamıyla @Youtube benim en popüler videolarımı hiç Bitcoin’i duymamışlar gibi kaldırdı. Sadece “duyup duymadıklarını” sormak lazım… Sadece “Zararlı ve tehlikeli içerik” nedeniyle sanırım artık BTC hakkında bir şeyler duymak tehlikeli

Speculation Abounds Regarding Youtube's Removal of Crypto Content

Youtube kanalından Chris Coney Cryptoverse de etkilendiğini belirterek “Beni de yakaladılar. Bugün E-posta geldi. Kripto para sektörünün ünlü isimlerinden Tone Vays’in de bu durumdan etkileneceğine eminim.” İfadelerini kullandı.

Başka bir olası kaldırma nedeni hakkında spekülasyonlar da var

Birçoğu merkezi olarak organize edilmiş, kripto kitlesel Youtube sansürüne işaret ederken, bazıları ise daha kişisel bir çatışmanın olup olmayacağını merak ediyor. Yani bu kanalların kullanıcılardan gelen şikâyetler sonrasında kapatılmış olabileceğine dair bazı söylentiler de var.

Önümüzdeki günlerde bu sansürlerin artıp artmayacağını takip edeceğiz. Youtube’un gerçekten kripto para sektörüyle ilgili içeriklere genel bir sansür mü uyguladığını yoksa bunların şikâyete bağlı olarak spesifik bir uygulama mı olduğunuz göreceğiz.

news.bitcoin


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin