Usta analist, Bitcoin’in Ağustos’u hangi seviye ile kapatacağını açıkladı
Usta analist, Bitcoin’in Ağustos’u hangi seviye ile kapatacağını açıkladı

Yıllar sonra bulunan Bitcoin’ler gerçek sahiplerini arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Denizde boğulan külçe altın gibi, Bitcoin cüzdanları da dijital denizin derinliklerinde kaybolabilir. Toplam 21 milyon Bitcoin’den yaklaşık 18 milyonu zaten çıkarıldı. Bununla birlikte, bu BTC’lerin hepsine erişilemez ve bazı tahminlere göre, birkaç milyon zaten sonsuza dek kaybedildi.

Kayıp Bitcoin’lerin bulunma sürecinde ilginç olaylar gerçekleşti

Bu kayıp BTC’lerin bulunma sürecinde ilginç olaylar gerçekleşti. Bitcoin topluluğunda tanınan bir kişilik olan ve Mastercoin’in kurucusu Ron Gross, yakın zamanda bu olayı şu sözlerle ifade etti:

 2012’nin o günlerinde, Bitcoin ile ilgili tartışmalar bugün olduğu kadar yaygın değildi ve çoğunlukla BitcoinTalk forumlarında yapılırdı. Bir gün bir kimse kripto para biriminin ölçeklenebilirliğini geliştirmek için bir proje planlayan birine ödenmesi için Bitcoin bağışı teklif etti.

Ron Gross bu fikri beğendi ve umut verici bir şekilde Blockchain Pruning adını taşıyan bir projeyi hayata geçirmek için Bitcoin bağışları için bir cüzdan açtı. Bunlar Electrum cüzdanından ve herhangi bir donanım cüzdanın önceki günlerdi. Bu yüzden Gross, Bitcoin cüzdanını meşhur Blockchain.info aracılığıyla açtı. Biriktirilen bağışlar, mevcut değeri yaklaşık 50.000 ABD doları olan toplam 5,72 Bitcoin’di.

Kripto cüzdanı uzun süre sonra uykusundan uyandı

2012’de, Bitcoin’in fiyatı mevcut değerinden çok daha düşüktü ve proje meyve vermediğinden paralar yıllar içinde cüzdanda unutuldu. Bununla birlikte, kripto vergilendirmesi cüzdanı uzun uykusundan uyandırdı.  Kripto işlemlerini bildirme ihtiyacı, Gross’u eski kripto para geçmişini yoklamaya zorladı ve Gross, yedi yıl sonra bu kayıp bağış cüzdanını keşfetti.

Blockchain.info’daki cüzdanlar, cüzdanlara erişimin web üzerinden yapıldığı hibrit cüzdanlar kategorisi altında birleştirilir. Özel anahtarlar şifrelenir ve merkezi bir sunucuda saklanır ve m-cüzdan’a erişim yalnızca bir şifre ile yapılabilir. Gross şifreyi bilmesine rağmen, yıllar içinde yapılan değişiklikler nedeniyle cüzdanına erişemedi ve ancak Blockchain.info’nun müşteri hizmetleri ile iletişime geçtikten sonra fonlara başarıyla erişim sağladı. O zamandan beri Gross topladığı fonlarla ne yapacağını düşünüyor:

Uzun zamandan beri, ilgili kişilerin cevap vermesini bekleyeceğim ve gelecek iki haftada önemli bir ilgi yoksa, fonlar Bitcoin’in performansını arttırma alanında ilgili bir projeye bağışlanacak.

Bitcoin’in yaklaşık %20’si kayboldu!

Gross cüzdanını yıllar sonra tekrar bulsa da tüm kayıp kripto cüzdanlarının durumu aynı olmuyor. Yeni yapılan bir araştırmaya göre, toplam kayıp Bitcoin sayısı 2,78 ile 3,79 milyon arasında ve bu da dolaşımdaki tüm Bitcoin’lerin yaklaşık %15-%20’si yapıyor. Kayıp paralar arasında, Satoshi Nakamoto’nun çeşitli tahminlere göre yaklaşık bir milyon Bitcoin içeren cüzdanları bulunuyor.

Sonuç olarak Bitcoin, cüzdanın özel anahtarlarının sahibi tarafından kontrol edilen bir kripto para birimi ve bu nedenle, üst düzeyde bir sorumluluk gerektirir. James Wallace isimli bir yatırımcı bu yazının yazıldığı zaman itibariyle yaklaşık 69,5 milyon dolar olan yaklaşık 7.500 Bitcoin içeren cüzdanlarının özel anahtarları kaybetti.

Cryptopotato

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin