Yılda 13 milyon dolar kazanan ünlü futbolcu maaşını Bitcoin ile almaya başlıyor
Yılda 13 milyon dolar kazanan ünlü futbolcu maaşını Bitcoin ile almaya başlıyor

Yılda 13 milyon dolar kazanan ünlü futbolcu maaşını Bitcoin ile almaya başlıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Müzisyen Kanye West ve boksör Floyd Mayweather gibi figürler daha önce BTC’ye olan sevgilerini ortaya koyarken iş girişimlerinin bir kısmını kripto paralara adadılar. Ancak çok azı kripto ile ödeme yapmayı/almayı kabul etti. Bununla birlikte, Russell Okung, Bitcoin ve dijital varlıklara olan sevgisini bir sonraki seviyeye taşıyor.

Russell Okung maaşının yarısını Bitcoin ile alacak

Okung, Carolina Panthers takımında oynayan bir Pro Bowl oyuncusu. Uzun zamandır BTC’yi savunan Okung, şimdi maaşının çoğunu BTC’ye çevirdi ve bunu yapan ilk atlet oldu. Okung’un Bitcoin sevgisi, BTC ile ödeme yapılmasını istediğini tweetlediği 2019 yılına dayanıyor. Ancak bu, Amerikan futbolu oyuncuları için ödemelerin başlangıçta ABD doları olarak sunulması ve dağıtılması açısından bir sorun teşkil etti.

Bir lig sözcüsü konuyla ilgili şöyle bir açıklama yaptı:

NFL oyuncularına ABD doları olarak ödeme yapılır. Daha sonra bunu Bitcoin’e dönüştürüyor.

Ligin Okung’a Bitcoin bazlı maaş vermesi yasa dışı olsa da, parayı piyasa değeri ile dünyanın en hızlı büyüyen dijital para birimine dönüştürerek kullanmasını yasaklayan bir yasa yok. Temelde olan şey maaş çeklerini normal bir şekilde alıyor olması. Daha sonra maaşının yaklaşık yüzde 50’sini Zap’ın Strike ürününü kullanarak BTC’ye dönüştürüyor.

Yılda 6,5 milyon dolarlık BTC alacak

Yüzde 50, yüzde 100 kadar çekici olmasa da, Okung, işinden her yıl 13 milyon dolar kazanıyor. Böylece, yaklaşık 6,5 milyon doları BTC’ye transfer ediyor. Bu da çok fazla Bitcoin demek.

Strike tarafından yayımlanan bir basın açıklamasında Okung şunlardan bahsediyor:

Para, para biriminden daha fazlasıdır; güçtür. Yaratılıştan yayılmaya kadar paranın işlenme biçimi bu gücün bir parçasıdır. Bitcoin ile ödeme almak, içinde yaşadığımız yozlaşmış, manipüle edilmiş ekonomiden vazgeçmenin ilk adımıdır. BTC hayranları sadece statükoyu bozmuyor; haklı olarak bizim olan gücü geri kazanıyoruz. Bu, finansta çeşitliliği tanıyan yeni bir yolun, yeni bir geleceğin ve gerçek finansal kontrolün geri kazanılmasının kabulüdür.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin