Kripto para birimi 2019'un ilk çeyreğinde başlayacak
Kripto para birimi 2019'un ilk çeyreğinde başlayacak

Yeni bir kripto para birimi geliyor: Hem de Japonya’nın nakliye devinden

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta Bloomberg, bir Japon denizcilik şirketi olan Nippon Yusen KK’nin (NYK) kendi dijital para birimini başlatmayı planladığını  bildirdi. Kripto para birimi, mürettebatına ve işçilerine yardımcı olmak için kullanılacak.

Kripto para birimi 2019’un ilk çeyreğinde başlayacak

1885 yılında kurulan Nippon Yusen, satış söz konusu olduğunda Japonya’nın en büyük nakliye hattı. Mevcut veriler, şirketin 2018’in üçüncü çeyreğinde 8,1 milyar dolar (915,6 milyar yen) gelir elde ettiğini gösteriyor. Konuya aşina olan insanlar Bloomberg’e, şirketin mürettebat üyeleri için sanal parasını tanıtacağını söylediler.

Amaç, “yönetme” sürecini basitleştirmek. Kripto para, kripto para birimleriyle ilişkili değerdeki ciddi dalgalanmalardan kaçınmak için USD’ye bağlanacak. Ancak, haber kaynağına göre, şirketin dijital para biriminin Blockchain teknolojisini mi yoksa bir kripto para birimini mi kullanacağı açık değil.

Circuit capital

Nakliye endüstrisi, Blockchain teknolojisini hızla benimsiyor

Açıklanmayan kaynak, nakliye devinin bankalar ve yazılım geliştirme şirketleri ile çalışarak, dijital paranın yerel para birimlerine dönüştürülmesini sağladığını ekliyor. Şimdiye kadar şirketin, gemi telekomünikasyon yöntemlerini kullanarak testlerini başarıyla gerçekleştirdiği ve bu teknoloji için bir patent aradığı bildirildi.

Kaynağa göre, para akıllı telefonlar kullanılarak erişilebilir olacak. Şirket, 2019’un ilk yarısında kripto para birimini sunmayı planlıyor. Şirket, diğer nakliye operatörlerine de teklif vermeye çalışıyor. Nakliye endüstrisi, Blockchain teknolojisinden çok şey kazanmayı amaçlıyor. Bu sebeple, endüstri teknolojiyi hızla benimsiyor. Bu ayın başında, dokuz büyük terminal operatörü ve nakliye firması, DLT’ye dayanan açık bir dijital platform başlattıklarını gösteren bir Mutabakat Zaptı imzaladılar.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin