Bitcoin, yeni altın olma yolunda
Bitcoin, yeni altın olma yolunda

Yeni altın, Bitcoin olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, yatırımcılar için güvenli bir liman olma yolunda yeni altın olarak güven vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Yatırımcıların Bitcoin almak için altın satmaya başlaması nedeniyle altın ve kripto para fiyatları arasında bir korelasyon ortaya çıktı. Analistler, fiyatların son zamanlarda bir düzeltmeye girmesine rağmen trendin devam etmesini bekliyorlar.

Kıymetli madeni sermaye Bitcoin’e yöneliyor

Ocak ayında yayımlanan 2017 Altın Araştırmasına göre Thomson Reuters analistleri, Aralık ayında fiyatları artan kripto paralara, değerli metallerden önemli miktarlarda sermaye yönlendirdiğini açıkladı. Rapor, perakende yatırımcıların günümüzde daha kısa bir yatırım ufku yaşadıklarını belirtiyor. Ayrıca birçok yatırımcının kripto para birimi ile işlem yapmanın cazibesine karşı koyamadığını da söylüyor.

RBC Sermaye Piyasaları stratejisti Christopher Louney, Fortune dergisine altın değeri ile kripto döviz fiyatları arasındaki potansiyel bir korelasyon olan gelişmenin oldukça yeni olduğunu açıkladı. Altının değeri ile kripto döviz fiyatları arasında potansiyel bir korelasyon olduğunu fark ettiğini belirtti.

Louney, daha önce herhangi bir ilişki bulunmuyor olsa da, eğilim 2017 sonunda ortaya çıktı ve 2018 başlarında devam etti. – Bitcoin fiyatı dört misli yükseldiğinde, yatırımcılar kripto para birimi satın almak için önemli ölçüde altın portföylerini adeta boşaltmışlardı.

Louney, korelasyonun küçük olduğunu ve altın fiyatlarının taşınması için henüz yeterli olmadığını da vurguladı. Ayrıca, yatırımcıların henüz güvenli liman olarak altın yerine Bitcoin tercih ettiklerini söylemenin erken olduğunu da dile getirdi. Geleneksel olarak ise makroekonomik faktörler, altın fiyatlarına etki ederek, borsa performansı gibi oyun alanına hâkim olmaya devam ediyor.

Louney, altın fiyatlarının artan hisse senedi getirileri nedeniyle yıla ortalama 1.303 dolarla başladığını, yıl boyunca ise düşük seviyelerde seyredebileceğini söyledi.

Bitcoin’i yeni altın olarak görmek için önünde uzun bir yol var

Christopher Louney, Bitcoin’in, yüksek volatiliteye sahip olması yanı sıra, diğer yatırım varlıklarına kıyasla nispeten bilinmeyen bir varlık olduğu görüşünde. Altın, buna kıyasla, kurumsal yatırımcılar ile iyi bir şekilde kurulmuş ve bol miktarda likiditeye sahiptir.

Bitcoin ticaret hacmi günlük ticarette 3 milyar doların üzerinde bir seviyeye ulaşırken, altın ticaret hacmi günde 250 milyar dolara ulaştı.

Bitcoin-altın korelasyonu zamanla artabilir. Gelişen ilişki, aynı zamanda araların ikame olabileceği anlamına da gelebilir. Bitcoin yatırımcıları zor zamanlarda kripto paralarına bağlı nakitlerini daha az volatiliteye sahip altın için kullanabilirler.

Ocak ayında bankanın müşterilerine gönderilen bir raporda, Goldman Sachs analisti Zach Pandl, Bitcoin talebindeki hızlı artışın, düzenlenen para sistemleri ve mevcut bankacılık altyapıları arasındaki artan memnuniyetsizlik nedeniyle tetiklendiğini yazdı.

Pandl, kripto para birimleri olgunlaşarak büyük bir varlık sınıfına dönüştüğü için uzun vadede Bitcoin gibi dijital para birimlerinin daha düşük getiri sağlayacağını, ancak altın ve diğer güvenli liman varlıkları gibi yüksek seviyede istikrarı göstereceğini belirtti.

ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin