yatirimci psikolojisi
Yatırımcı psikolojisi Tron için devâsa bir kar fırsatını mı işaret ediyor?

Yatırımcı psikolojisi Tron için devâsa bir kar fırsatını mı işaret ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Herhangi bir finansal piyasada para kazanmanın en iyi yollarından biri piyasa döngülerini anlamaktır. Çünkü temel unsurlar varlık fiyatlarının yükselmesinde önemli bir rol oynasa da, piyasa hareketlerinin belirlenmesinde en büyük rolü oynayan yatırımcı psikolojisi. Bu konuyu teyit etmek isterseniz, 2017 yılındaki kripto pazarını inceleyebilirsiniz.

Çoğu kripto varlık sadece beyaz kâğıtlardan (white paper) ibaretler. Ancak 2017 sonunda binlerce yüzdeyle değer kazandılar. Bu kazanımlara baktığımızda faaliyette bulundukları işlere dayanmadığı, daha yüksek kazançlar beklentisiyle hareket eden kitlesel bir coşku ile gerçekleştiğini görebilirsiniz.

Bu coşku pazar döngülerinin psikolojisi ile oldukça ilişkilidir. Ve 2014’ten bu yana gelişen bir durumdu. Fakat bu yıl Kripto pazarı aşağı doğru indikçe  piyasa psikolojisi de aynı oranda bozulma gösterdi. Kripto piyasasının bu döngüleri oldukça iyi takip ettiği göz önüne alınırsa, Tron özelinde bakıldığında, peki bugün Tron’un(TRX) bu döngüde tam olarak nerede?

Tron hesaplamalara göre piyasa döngüsünün psikolojik olarak 12. aşamasında

Piyasa döngülerinin psikolojik aşamalarına bakıldığında, Tron (TRX), -aynı zamanda öfke fazı olarak da adlandırılan- 12. aşamada bulunuyor. Bu aşama, bir varlığa yönelik genel bir öfke duygusuyla karakterizedir. Bu noktada, yatırımcılar bir varlığın fiyat çöküşü için bir suçlu arama yoluna girerek öfkelerini gösterirler. Tron da son zamanlarda bu tür tepkiler alıyor gibi görünüyor.  Son iki aydır Justin Sun’ın twitlerinin çoğunun yorumlarına bakıldığında bu konu daha iyi anlaşılabilir.

Tron topluluğu Justin Sun‘a öfkeli gibi görünüyor

Bu öfke dolu yorumların çoğu, süper temsilci ödül sistemi aracılığıyla, coini enflasyonist yaptığını düşünerek, parayı uzun vadede değersizleştireceği yönünde. Ayrıca, sürekli olarak, ortaklıklar kurmaya odaklanmak yerine, hiçbir şey yapmamakla suçlanıyor. Yılın başlarında attığı twitler oldukça ilgi çekip, Tron almak için bir sinyal olarak büyük bir hevesle takip edilirken, şimdi Justin Sun’ın attığı twitlerin çoğu öfke ya da alaylı bir şekilde yorumlanıyor.

Yatırımcı psikolojisi bu seviyedeyken  Tron’a yatırım yapılır mı?

İlginç gelebilir ama yatırımcı psikolojisi bu seviyedeyken bu aynı zamanda da Tron’a (TRX) satın almak için uygun zaman olabilir. Wall Street’te bu aşama fırsat noktası olarak kabul edilir. Bu, bir varlık veya genel olarak pazarın en alt noktayı vurması olarak tanımlanır.

Yakında Tron (TRX) çoğu insanın pes edip çıkacağı depresyon fazına vurabilir. Bu süreç başladığında ise, satış hacimleri zayıflayacak ve fiyatlar yavaş yavaş yükselmeye başlayacak. Çünkü çoğu insan Tron’un (TRX) tekrar yükselebileceğine inanamayacak.

Oysaki sıfıra doğru gideceği düşünülen kriptoyu destekleyen birçok gelişme var. Sadece dünyanın en büyük P2P platformlarından biri olan Bit torrent ile yapılan anlaşma bile uzun vadede fiyatını desteklemek için yeterli bir gelişme. Sadece bir Wall Street finans sihirbazı gibi düşünmeniz gerekiyor. Belki de gelecekte Tron (TRX) ile bir servet kazanabilirsiniz.

cryptorecorder

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin