ETH 2.0'da tutulan Ethereum miktarı 3 milyon ETH'yi devirdi
ETH 2.0'da tutulan Ethereum miktarı 3 milyon ETH'yi devirdi

Yatırımcı, Ethereum tabanlı bu token ile 3 günde 150.000 $ kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum tabanlı Non-Fungible Token (NFT’ler), piyasada güçlü bir trend olarak çekiş kazanıyor. Özellikle dijital sanat ticareti için yararlı olan NFT’ler, sanatçıya ve benzersiz sanat eserlerinin alıcılarına kâr getiren araçlar olabilir. Bir yatırımcı artık trendden yararlanmayı ve sadece 3 günde binlerce dolar kazanmayı başardı.

Ethereum Vadeli İşlemler Fonu Endeksi NFTX ekibinin bir üyesi tarafından bildirildiği üzere, bir alıcı Hashmasks koleksiyonundaki sanat eserlerinden birini 130 $ ‘a satın aldı ve ardından 150.000 $ -yaklaşık 100 ETH’den- fazla bir fiyata 3 gün içinde yeniden sattı. Sanat eserinin adı “Trump” ve Hashmasks koleksiyonunu oluşturan “yaşayan koleksiyon parçalarından” biri. Aşağıdaki resim sanat eserini göstermekte.

Ethereum ETH Trump

Ethereum blok zinciri ile sanat kıtlığından yararlanma

Dünya çapında 70’den fazla sanatçı tarafından oluşturulan koleksiyon 16.384 dijital portreden oluşuyor. Koleksiyonun web sitesinde belirtildiği gibi, koleksiyonun yatırımcıları sanat eserlerini tuttukları her gün için 10 İsim Değiştirme tokeni (NCT) alıyor. Bu NCT’ler, Hashmasks koleksiyonunun yerel tokenleri.

Amaçları, yatırımcıların yatırım yaptıkları token için bir isim seçmelerine, bunu Ethereum blok zincirine yüklemelerine ve orijinalliğinin kanıtı olarak bir karma ve iki adres almalarına izin vermektir. Bu şekilde, koleksiyonerler malın adını belirleyebilir ve ürünlerin nadirliğinden para kazanabilir. Hashmasks web sitesi şunları belirtiyor:

Bu, tüm kolektif sanatın bireysel parçalarının değer hiyerarşisinin tüketicilerin tercihlerinden oldukça etkilendiği koleksiyonlar için yepyeni bir boyut açıyor.

Koleksiyondaki parçaların her biri yatırımcılara yılda yaklaşık 3.660 NCT kazandırıyor. Koleksiyon parçasının adını değiştirmek için yaklaşık 1.800 NCT gerekiyor. Bu NCT’ler, sanat eserinin Ethereum blok zincirindeki sözleşmesinin (NFT) adresine gönderilmelidir. Ardından tokenler “yakılır”.

Satış, Open Sea dijital pazar yeri üzerinden yapıldı. Parça, yalnızca “westcoastbill” olarak bilinen isimsiz bir alıcı tarafından satın alındı. Alıcının yüksek bir satın alma geçmişi var ve kişisel Hashmask koleksiyonunda birkaç öğe bulunuyor.

“Westcoastbill”, daha fazla NCT elde etmek ve öğelerin adlarını daha kolay değiştirebilmek için Hashmasks parçalarını biriktiriyor olabilir. Ayrıca parçalar, 10 yıla kadar çıkarılan NCT tedariğinin tamamı yakıldıktan sonra sabit bir isim alır. Bundan sonra, Ethereum blok zincirine kayıtlı benzersiz bir ada sahip tamamen değiştirilemez öğeler haline gelecekler.

Hashmasks koleksiyonu yüksek talep görüyor. Open SEA’den gelen veriler, parçaların, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi 24 Ocak 2021’den bu yana 5504,9 ETH işlem hacmi ile ortalama 2,313 ETH fiyatıyla işlem gördüğünü gösteriyor.

Ethereum ETH

crypto-news-flash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin