Çin’de Bitcoin yatırımcısı olan insanlar hızla artıyor
Çin’de Bitcoin yatırımcısı olan insanlar hızla artıyor

Yasaklara rağmen Çin’de Bitcoin yatırımcısı 3 milyondan fazla!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Renmin Üniversitesi’ndeki bir araştırmacının tahminine göre, hükumetin ticaret yasağına rağmen Çin’de hala Bitcoin yatırımcısı olan 3 milyondan fazla insan bulunuyor.

Çin’de Bitcoin yatırımcısı olan insanlar hızla artıyor

Li Honghan adlı araştırmacı, 29 Haziran’da Pekin’de düzenlenen Yeni Finansal Trendler ve Fin-Tech Zirvesi’nde bu konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Li, araştırmasındaki veri kaynağını açıklamamasına rağmen, Çinli yatırımcıların hükumet yasaklarını gelişmiş sansür direncine sahip teknolojiler ile atlayarak kripto para alanında hala aktif oldukları iyi biliniyor.

Çin’in Sichuan eyaletinde meydana gelen son seller, bölgedeki büyük bir kripto madenciliği operasyonuna önemli zararlar verdi. Sichuan eyaleti de dahil olmak üzere, Çin’in çeşitli eyaletlerinde 27-28 Haziran tarihleri ​​arasında meydana gelen şiddetli yağışların neden olduğu felaket  madencilik cihazlarına büyük hasarlar verdi.

Çin’deki sel felaketlerinden Bitcoin ağının hash rate’ı etkilendi mi?

Çin’in madencilik faaliyetlerinin yüksek oranda burada yer almasından dolayı “Bitcoin madencilik başkenti” olarak bilinen Sichuan’da, taşkın felaketi nedeniyle bir maden işletmesinin ağır hasar gördüğü bildirildi. On binlerce madencilik cihazı yıkıldı ve tamir etmenin neredeyse imkansız olduğu iddia ediliyor. Yerel bir medya organı, Sichuan’da meydana gelen doğal felaketin, toplam Bitcoin madenciliğinin %70’i Çin’den geldiğine göre, Bitcoin ağının hash rate’ının (toplam hesaplama gücü)  etkilediğini iddia ediyor.

Ancak iddia, 27-28 Haziran tarihlerinde hash rate’da artış gösteren Blockchain.com verileriyle reddedildi. Çin’de bulunan çok sayıdaki madencilik şirketi daha önce, Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse tarafından Bitcoin’in merkezileştiği iddia edilerek eleştirildi. Bitcoin, geçtiğimiz günlerde fiyat ve işlem hacminde bir artış gördü ve Coinbase’in verilerine göre 29 Haziran’dan bu yana yaklaşık %14 oranında arttı.

Cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin