Cardano ve Waves fiyat analizi: ADA ve WAVES nereye gidiyor?
Cardano ve Waves fiyat analizi: ADA ve WAVES nereye gidiyor?

Yaklaşan Cardano hard fork’u Goguen’den önce bu gelişmeye dikkat!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – IOHK, “Goguen’e sorunsuz bir yükseltme yolu” planlıyor. Cardano’nun arkasındaki geliştirme kolu olan IOHK, geçtiğimiz günlerde Aralık ortasında yapılması planlanan protokolün yeni bir hard forkunu duyurdu.

Planda ne var?

IOHK’da bir yazılım mühendisi olan Kevin Hammond, bu hafta Cardano’nun Goguen geliştirme aşamasına geçişinin bir parçası olarak bu ayın sonlarında bir hard fork sürecinden geçeceğini açıkladı.

Çoğu gözlemci hard forkları travma ile ilişkilendirse de Hammond, bu olayların Cardano’da çok farklı şekilde ele alındığını söyledi:

“Cardano, blok üretimini durdurmadan hard forkları otomatik olarak işler. Bu adım, yeni özelliklerin kolayca sunulmasına ve platformun yeteneklerini geliştirmesine olanak tanıyan benzersiz bir şekilde sorunsuz bir yükseltme süreci sağlar.”

Hard fork, Cardano ağına yeni verimlilikler katmak ve bir tokenın defterde nasıl kullanıldığını kaydeden “token kilitleme” özelliğini etkinleştirmek için tasarlandı.

Bu konuda Hammond şu açıklamalarda bulunuyor:

“Bu durumda kilitleme, belirli bir süre için belirli sayıda tokenı “rezerve etmek” anlamına geliyor. Böylece oylama veya akıllı sözleşme yürütme gibi durumlardan bir fayda elde etmek için elden çıkarılamazlar.”

Entegrasyon sağlanacak

Hammond, Cardano’nun yakında diğer özel tokenların, yerel kripto para birimi olan ADA ile birlikte kullanılabilecek blok zincirine entegrasyonunu sağlayacağını söylüyor.

2017’de Charles Hoskinson tarafından başlatılan Cardano, ölçeklendirme kapasitesi ve gelişmiş akıllı sözleşme özellikleri nedeniyle destekçileri tarafından “Ethereum katili” olarak adlandırıldı. Proje, şimdiye kadar blockchain temellerine ve ademi merkeziyetçiliğe odaklanan zaman alıcı yol haritasıyla biliniyor. Goguen dönemi akıllı sözleşme entegrasyonunu başlatıyor.

ADA, geçtiğimiz yılın en iyi performans gösteren büyük kripto para birimlerinden biridir ve yatırımcıların Cardano’nun gelişim süreci etrafında toplandığının bir işaretidir. ADA tokenı bu yıl %400’den fazla artış gösterdi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin