Y Combinator Çin'e açılıyor
Y Combinator Çin'e açılıyor

Y Combinator Çin’e açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD merkezli girişim hızlandırma programı ve şirketi Y Combinator (YC) Çin şubesini açtığını açıkladı. Bir rapora göre, Çin şubesi yöneticisi Blockchain’in yeni şirketlere uzun vadeli avantajlar getireceğine inanıyor.

Reddit, Dropbox ve kripto para borsası Coinbase de dâhil olmak üzere kayda değer girişimleri kuluçkaya getiren Silikon Vadisi’nde yer alan tohum yatırımı şirketi artık resmen Çin’e giriş yaptı.

Y Combinator operasyonlarını eski Baidu genel müdürü yönetecek

Baidu eski genel müdürü olan Lu Qi’nin çarşamba günü bir blog yazısında belirttiği gibi şirket, Çin pazarına girişini resmen açıkladı. Lu, yeni koldan sorumlu olacak.

Yerel medya kuruluşu 36Kr ile yapılan bir röportajda, Lu bugün YC Çin’in ana hedefinin, kuluçka, yetenek eğitimi, araştırma ve geliştirme ve aynı zamanda kar amacı gütmeyen bir araştırma laboratuvarının oluşturulması üzerine odaklanacağını söyledi.

Lu ayrıca, veri şifreleme ve güvenin sayısallaştırılmasının temel özelliklerinin iş dünyasında uzun vadeli bir potansiyele sahip olduğuna inandığını söyleyerek Blockchain’i tartıştı.

Lu, Teknolojinin, farklı teşvik biçimlerinin sağlanması için özellikle ilgi çekici olduğunu ekledi.

Halihazırda piyasada bulunan teşvikler genellikle hisse senedi ve tahviller gibi finansal olmakla birlikte, Blockchain teknolojisi uzun vadeli teşvik mekanizmasında yenilik getirebilir. Blockchain teknolojisi, sayılan alanlarda girişimcilik için eşiği düşürecektir.

YC Çin’in Blockchain teknolojisi ve ilgili girişimlerde ne kadar odaklanacağı henüz net gözükmüyor. Buna rağmen, hızlandırıcı zaten alanda aktif durumda bulunuyor. Bildirildiğine göre YC, CoinBase kuluçkasına ek olarak nisan ayında bir tohum finansmanında 1,5 milyon dolar toplayan CoinTracker adında bir kripto yatırım yönetimi girişimini de destekledi.

Geçtiğimiz eylül ayında düzenlenen bir açılış etkinliğinde YC başkanı Sam Altman, ilk para arz piyasasını bir “balon” olarak nitelendirdi. Ancak firma, Blockchain’i  yatırımlara “erişimi demokratikleştirmenin” bir yolu olarak entegre etme taahhüdünü iki katına çıkardı.

Çin, tüm dünyadan Blockchain teknolojisi için uluslararası büyük yatırımcıları kendisine çekeceğe benziyor. YC’nin bu hamlesini diğer teknoloji firmalarının da izlemesi bekleniyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin