featured

XRP piyasa çöküşüne meydan okuyor: Yüzde 40’lık artış yeni bir ralli mi, geçici bir sıçrama mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

XRP haberleri: Son bir aydır yaşanan düşüşün ardından yeniden toparlanmaya başlayan kripto para piyasası, yavaş bir toparlanma ile yılın ilk yarısında elde ettiği kazanımları geri almaya başladı. Piyasadaki fiyat hareketlerine önemli ölçüde yön veren Bitcoin fiyatı 65 bin dolara ulaştı ve bir süre daha yükseliş eğilimini sürdüreceği düşünülüyor. Bununla birlikte popüler altcoin XRP hem haftanın hem günün en çok kazanlarından biri olarak büyümeyi sürdürüyor.

Ripple, XRP cephesinde son gelişmeler

Geçtiğimiz son 24 saate hem Ripple etrafında hem de XRP cephesinde önemli gelişmeler yaşandı. Ripple ile SEC arasındaki davanın önümüzdeki birkaç ay içinde sona erecek olması, iki taraf arasında anlaşma ihtimalinin güçlenmesi ve Ripple’ın büyük ortaklarından olan Bitstamp ile Tranglo hisselerini satması gibi stratejik hamleler etrafında spekülasyonlar yükseldi. Bu etkenler arasındaki en önemli gelişme XRP tarafında yaşanan 150 milyonluk transferdi.

Balina hareketlerini takip eden Whale Alert’in paylaşımlarına göre bilinmeyen bir cüzdana dört farklı transfer yapıldı. 11,489,973 dolarlık son transferden önce 14,752,09 dolarlık ve 87,493,136 dolarlık farklı bir transfer yapıldı. Yaklaşık 150 milyon coin değerindeki bu transferler, yaklaşan boğa koşusundan önce stratejik bir hamle olarak yorumlanıyor.

XRP fiyatı yükselişi sürdürecek mi?

Son 24 saate yüzde 13,50 artan ve bu yazının yazıldığı sırada 0,619 dolardan işlem gören XRP coin fiyatı, bir haftada yüzde 40’lik bir yükselişle haftanın en çok kazanlarından biri oldu. 0,6 dolarlık teknik direncin üzerinde işlem gören altcoin, son dört günü aşkın uzun yeşil mumlar yakarak iyimserliği yükseltti. XRP fiyatı, teknik grafikte Bollinger Bantlarında uzun süreli bir sıkışmanın ardından yükseliş işareti veriyor.

Gelecek opsiyon sözleşmelerini ifade eden IO sözleşmelerindeki aktif pozisyonların toplam sayısındaki artış, yatırımcının XRP coine olan ilgisinin arttığını gösteriyor. Eş zamanlı olarak işlem hacminde yüzde 57’lik bir artış yaşandı.

XRP
XRP teknik grafik / CoinMarketCap

DMI endeksinde uzun bir sürenin ardından pozitif endeksle negatif endeks arasındaki fark açıldı. +DI 44 seviyesinde yer alırken -DI  15 seviyesinde bulunuyor. Göreceli Gün Endeksine bakıldığında ise 70 seviyesini aşan RSI, 77 seviyesinde yer alıyor ve bu da aşırı alımın yükseldiğine işaret eder. Son olarak XRP 0,62 dolarlık seviyede tutunmayı başarırsa yeniden 0,70 seviyesini görebilir. Uzun vadeli bir yükselişte ise istikrarını korumayı başarırsa altcoinin 1 dolara ulaşması zor olmayacaktır.

Sonuç XRP önemli bir toparlanma gösterirken altcoin piyasası, Bitcoin ile birlikte hafif bir toparlanma gösteriyor. Korku ve Açgözlülük Endeksi, korku bölgesinden 58 seviyesinde nötr seviyeye yükseldi. Bu da yatırımcının kripto piyasasına güveninin arttığını işaret ediyor. Altcoin sektöründe ise yatay seyir sürerken yeni çıkan 99Bitcoins en iyi altcoinlerden biri olma yolunda ilerliyor.

99Bitcoins 2 milyonun üzerinde birikim topladı

Yeni çıkan altcoin projelerinden biri olarak öğrenerek kazanma modelini benimseyen 99Bitcoins, katılımcıların kripto hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlarken token kazanmalarına da imkân verir. Öğren kazan modeli ile müfredatta ilerledikçe ödülleri tokene dönüştürme imkanı vardır. Analiz araçları ve teknik bilgiler ile katılımcıların piyasadaki erken fırsatlardan yararlanmalarına olanak verir. Kripto ticaret sinyalleri ile desteklenen Öğren-Kazan platformu, BRC-20 araçlarının eğitimini verirken topluluk katılımını yükselterek blok zinciri teknolojisi alanında en güncel verilere erişim sağlar.

99Bitcoins Ziyaret Edin

Token sahipleri için staking ödülleri de sunan platform, 99BTC tokenlarını satın aldıktan sonra stake ederek pasif gelir elde etmeyi mümkün hâle getirir. Proje, aynı zamanda airdrop yapan tokenlardan biri olarak ödüllendirici bir siteme sahiptir. Son olarak bu yazının yazıldığı sırada 1 99BTC tokeni 0.00114 dolardı. İlerleyen etaplarda fiyat artışına gidecek olan 99Bitcoins, erken alımda düşük fiyattan alınarak avantaj sunar.

 

 


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *