featured

XRP fiyatı Mart ayında bir sürpriz yapabilir: Büyük hareket hangi yönde olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Ripple (XRP), Şubat ayı içerisinde oldukça iyi bir performans gösterdi ve %10 oranında değer kazandı. Şu anda fiyat, uzun vadeli alçalan paralel kanalın üst kısmında işlem görüyor.

Haftalık ve günlük fiyat grafiklerindeki fiyat hareketleri, kanaldan bir kırılma gerçekleşebileceğine işaret ediyor. Ayrıca teknik göstergelerden bir tanesi olan RSI da fiyat artışı olasılığını desteklemektedir. XRP için yapılan yükseliş yönlü fiyat tahminine rağmen kanalın direnç trend çizgisinden bir reddediliş gelmesi durumunda ayılar yeniden güç kazanabilir.

Son yapılan fiyat analizine göre, XRP fiyatı uzun vadeli yükselen destek trend çizgisini geri almayı başardı ve neredeyse alçalan paralel bir kanaldan çıkış yaptı.

Kripto para piyasası 2023 yılını oldukça dalgalı geçirmişti ve bundan XRP fiyatı da büyük ölçüde etkilenmişti. Peki, 2024 yılında bu durum nasıl değişecek?

XRP kaybettiği desteği geri aldı

Haftalık grafik aracılığı için yapılan teknik analiz, gözde altcoin’in fiyatının Ekim 2022 tarihinden bu yana artan bir destek trend çizgisi ile birlikte arttığını gösteriyor. Daha sonra bu trend çizgisi birçok kez doğrulandı.

Henüz 2024 yılının başlarında olmamıza rağmen XRP için olumlu bir görünüm olduğu söylenebilir. Çünkü fiyat, yükselen destek trend çizgisinden ve yatay destek alanından kırılmış gibi görünüyor. Ancak kısa bir süre sonra işler değişti ve düşüş yalnızca bir sapma olarak kaldı. Sonuç olarak gözde altcoin’in fiyatı trend çizgisinin üzerinde bir kapanış yapmayı başardı ve şu anda bunun üzerinde işlem görüyor.

XRP fiyat tahmini

Haftalık grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) henüz yükselişin tersine döndüğünü doğrulamıyor. RSI göstergesindeki 50’nin üzerindeki okumalar, yükseliş eğilimine ve boğaların hâlâ avantajlı konumda olduklarına işaret ederken, 50’nin altındaki okumalar ise tam tersini gösterir. XRP için bu gösterge, yükselmeye devam etmesine rağmen şu anda 50’nin altında işlem görüyor.

Analistler ne diyor?

X platformundaki kripto para yatırımcıları ve analistler, gelecekteki XRP trendini olumlu görüyor. 3TGMCrypto adlı bir kullanıcı, tamamlanmış bir düzeltme olduğunu vurguladı ve yukarı yönlü hareketin yakında hızlanacağını düşündüğünü belirtti.

Gözde altcoin, 0,57 dolarda bulunan hedefine ulaşmak amacıyla çıktığı yolda grafiğinde ters bir baş ve omuz modeli oluşturdu. Son olarak RealXRPWhale adlı bir diğer analist, XRP fiyatı için büyük bir şeyin yaklaştığını öne sürdü.

XRP fiyat tahmini: Çıkış ne zaman gerçekleşecek?

Günlük grafikteki teknik göstergeler de, haftalık grafiğe benzer hareketlere sahip. Bunun nedeni, her iki grafikteki fiyat hareketi ve RSI okumalarının yakınlığıdır.

Günlük grafik, XRP fiyatının Kasım 2023 tarihinden bu yana alçalan paralel bir kanal içerisinde düştüğünü gösteriyor. Bu kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir.

Gözde altcoin’in fiyatı, 31 Ocak 2024’te kanalın destek trend çizgisine sıçradıktan sonra bugün kanalın direnç trend çizgisine ulaştı. Bu, şu zamana kadar yapılan yedinci kaçış girişimi oldu. Hatlar her dokunulduğunda zayıfladığından ve kanal genellikle düzeltici hareketler içerdiğinden, bu kanaldan nihai bir kopuş en olası senaryodur.

Günlük RSI, 50 işaretinin üzerinde ve yukarı doğru hareket ediyor. Bu nedenle, boğaların şu anda avantajlı konumda olduklarını ve yükselişin devam edeceğini söyleyebiliriz. Eğer beklendiği gibi bir kırılma meydana gelirse, XRP fiyatı %25 oranında bir artış kaydedebilir. Bu da onu bir sonraki direnç noktası olan 0,72 dolar seviyesine ulaştırabilir.

Ancak kripto para piyasasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu ve her an her şeyin değişebileceğini akılda tutmalısınız. Bu olumlu XRP fiyat tahminine rağmen, kanalın direnç trend çizgisinin reddedilmesi durumunda %18 oranında aşağı yönlü bir hareket gelebilir. Bu da fiyatın 0,46 dolara doğru bir düşüş yaşaması anlamına gelmektedir.

Kripto para piyasası her gün büyüyen ve gelişen bir sektördür. Özellikle yeni nesil yatırımcıların tercihi olan kripto paralar, 2024 yılındaki yenilikçi projeler sebebiyle de gün geçtikçe ilgi kazanıyor. Bunlardan bir tanesi de Green Bitcoin projesi oldu.

Green Bitcoin Satın Al

Green Bitcoin: Yenilikçi tahmin oyunu ile token kazandıran bir proje

Green Bitcoin, yatırımcıların Bitcoin’in fiyat hareketlerini tahmin ederek token’larını stake etmelerine imkan tanıyan Stake-to-Predict protokolünü benimseyen yeni nesil kripto projelerinden biridir. Ayrıca, doğru tahminlerde bulunan yatırımcıları GBTC tokenları kazanmaya teşvik eden Predict-to-Earn protokolünü de içermektedir.

Green Bitcoin ile Bitcoin arasında dikkate değer birkaç benzerlik mevcuttur. Örneğin, Green Bitcoin’in toplam arzı 21 milyon tokenle sınırlıdır ki bu, Bitcoin’in toplam arzına uyum sağlar. Ayrıca, projenin adındaki “Green” terimi, çevreci bir kripto projesi olduğunu vurgulamak için seçilmiştir. Green Bitcoin, Ethereum altyapısında ERC20 tokenı olarak faaliyet göstermektedir ve fiyat tahmin oyunu ödüllerinin hesaplanma süresi Bitcoin’in blok kazılma süresine dayanmaktadır, bu da her 10 dakikada bir ödüllerin hesaplanmasını sağlar. GBTC tokenları, ön satış aşamasının tamamlanmasının ardından borsalarda listelenerek kullanıma sunulacaktır.

Peki, projenin sunduğu tahmin oyunu nasıl oynanır?

İlk adımda, yatırımcılar GBTC tokenlarını kullanarak Bitcoin’in ertesi günkü fiyatı için bir tahmin yaparlar. Tahmin edilen gün, 24 saat boyunca 10 dakikalık aralıklara bölünür ki bu, Bitcoin madenciliğine bir göndermedir. Her 10 dakikada bir, yatırımcının tahmini doğru çıkarsa, yani “green zone”da kalırsa, kullanıcılar ödül kazanır. Kazanılan ödüller gün sonunda toplanır ve ertesi gün katılan kullanıcılara dağıtılır. Son olarak, ödüller, katılan kullanıcıların yatırdığı token miktarına ve doğru tahminin ne kadar süre “green zone”da kaldığına bağlı olarak orantılı bir şekilde dağıtılır.

Green Bitcoin’in teknik ekibi tarafından paylaşılan dokümana göre, 21 milyonluk token arzının %27,5’inin staking ödülleri olarak ayrıldığı görülmektedir. Bu ödüllerin tamamı 2025 yılının sonuna kadar dağıtılacaktır.

Green Bitcoin Satın Al

BeinCrypto


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi verilmiş taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan elde ettiğiniz kâr ya da zararınız yazarınızdan ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım sonuçta bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi güçlü bir temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin