featured

XRP, LUNA, XEM: 08 Aralık altcoin fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında geçtiğimiz hafta Bitcoin yüksek oranda değer kaybı yaşamıştı. Bitcoin’in ardından birçok altcoin de fiyat düşüşü kaydetti. Yatırımcılar yükseliş haberleri beklemekte. “8 Aralık tarihinde gözde altcoinlerden olan XRP, LUNA ve NEM fiyat analizi nasıl oldu?” sorusunun cevabı bu yazıda verilecek.

Altcoin XRP analizi

XRP’nin fiyatı, bir süredir 0,74 dolarlık kritik destek noktasının üzerinde konsolide oluyor. Bu yazının yazıldığı sırada altcoin XRP 0,87 dolar seviyesinden işlem görüyor. Geçtiğimiz gün %4,7 oranında bir kazanç kaydetti. Kripto para birimi için direnç noktası 0,96 dolar seviyesinde ve ardından son birkaç hafta içinde geçmediği 1,05 dolar seviyesinde kaldı. Teknik göstergeler, boğaların üstünlük kurduğunu gösteriyor.

XRP/USD 4 saatlik grafik

Göreceli Güç Endeksi nihayet yarı çizginin üzerine. Yani alıcıların piyasadaki satıcıları aştığı anlamına gelen bir yükseliş bölgesine geçti. 4 Aralık’tan bu yana ise gösterge düşüş bölgesinde kaldı.

XRP‘nin değeri, fiyat momentumunun alıcılar lehine olduğunu gösteren 20-SMA çizgisinin üzerinde. Bu da aynı zamanda düşüş trendinin zayıfladığını gösteriyor.

MACD bir yükseliş geçişi yaşadı. Hemen işlem seanslarında pozitif fiyat hareketi anlamına gelen güçlendirilmiş yeşil histogramlar tasvir edildi.

XRP’nin destek noktası 0,86 dolar ve ardından 0,74 dolar seviyesi olarak gözlemlendi.

LUNA/USD 4 saatlik grafik

Terra geçtiğimiz hafta kazanç elde eden altcoinler arasında yer aldı. Yüzde 19,7 oranında artış yaşayarak yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Bu yazının yazıldığı sırada altcoin Terra, 70.11 dolar seviyesinden işlem görüyor. Anlık destek noktası ise 76.49 dolar oldu. Terra’nın teknik görünümüne bakıldığında ise boğaların gücü devraldığını görebiliriz.

Bollinger Bantları hafifçe bir daralma yaşadı. Bu da LUNA’nın volatilitesinin sonraki alım-satım dönemlerinde kontrol altında kalabileceğini gösteriyor.

Fiyatlar 20-SMA çizgisinin üzerinde seyretti. Bu da LUNA’nın kısa vadeli bir yükseliş trendinde olduğu anlamına geliyor.

Yükseliş trendiyle ilgili olarak, Göreceli Güç Endeksi de alım işlemleri satımları aştığı için pozitif.

XEM/USD 4 saatlik grafik

NEM, son 24 saatte %4,5 oranında bir kazanç kaydederek bir haftalık kayıplarını telafi etmeyi başardı. Altcoin için direnç noktası 0.15 dolar seviyesi ve ardından NEM’in son birkaç haftadan bu yana kırmak için mücadele ettiği 0.18 dolar seviyesi oldu. Altcoin için tavan fiyatlar ise 0,20 dolar ve 0,22 dolar seviyeleri.

Göreceli Güç Endeksi, alım işlemleri piyasadaki satış işlemlerinş aştığı için yükseliş bölgesinde yarı hattın üzerinde seyretti. Chaikin Money Flow’da görüldüğü gibi, sermaye girişleri birkaç ayın en yüksek seviyesinde.

MACD, pozitif fiyat hareketini gösteren bir yükseliş geçişi yaşadı. Diğer yandan, altcoin 0.15 dolardaki direnç noktasını geçemezse kripto para birimi 0.12 dolarlık destek çizgisinin yakınında işlem görecektir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin