featured

Piyasa eğilimi bu altcoin’in hareketlerini kısıtlıyor! İşte XRP yatırımı için takip edilmesi gereken seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasından adından sıkça söz ettiren altcoin’lerden bir tanesi olan XRP, dokuz aydır mevcut olan 1,3 dolardaki direnç noktasını kırdıktan sonra daha düşük seviyelerden işlem görmeye başlamıştı. Bu düşüş hareketiyle birlikte, altcoin’in değeri oldukça kritik bir seviye olan 1 doların altına geriledi ve 200 SMA’yı destek noktasından dirence çevirdi.

0,77 dolar ile 0,82 dolar seviyelerinin üzerinde bir günlük kapanış, Kontrol Noktasını (POC) destek noktasına çevirmeden önce 200 EMA’nın yeniden test edilmesine olanak sağlayacaktır. Bununla birlikte bu aralık, 50 EMA seviyesi de dahil olmak üzere birçok engelin birleştiği bir noktayı temsil ediyordu.

Bu yazının yazıldığı sırada, XRP son 24 saatte %2,92 oranında bir düşüşle 0,7585 dolardan işlem görüyor.

XRP 1 günlük fiyat grafiği analizi

Son düşüş ile altcoin, XRP 20-50-200 EMA’nın altına düştü. Sadece bunlar değil birçok önemli seviyenin altına düştü. Ancak 0,6 dolarda bulunan destek noktası son 11 ayda sağlam kaldı. Böylece XRP bu seviyelerden beri %53,5 oranında bir yatırım getirisi gördü.

XRP

O zamandan beri ise altcoin, üst trend çizgisi kanalının ilk kez yeniden test edilmesine yol açan dik bir geri çekilme kaydetti. Geçtiğimiz birkaç gün içinde, düşüş eğilimi gösteren şamdan 0,77 dolar ile 0,82 dolar aralığında güçlü bir arz bölgesi yarattı. Ayrıca, bu seviye POC ile çakışıyor.

24 Şubat tarihinden bu yana XRP, düşük fiyatların güçlü bir şekilde reddedildiğini gösterdi. Bu yüzden kripto para biriminin 0,79 dolarda bulunan direnç noktasını test etme şansı arttı. Bu seviyenin üzerinde bir kapanış, 0,86 doların test edilmesinin kapılarını açacaktır. Bunlar ancak boğalar, arz bölgesindeki ayılarla savaşmayı sürdürürse mümkün olacaktır.

XRP için bazı teknik göstergeler

RSI, 43 endeksinde bulunan destek noktsını yeniden onayladıktan sonra, onu nötr bölgeye geçmeye zorlayan düşen bir kama kırılması yaşadı. Boğaların yeniden canlandığını doğrulamak için bu seviyenin üzerinde sürekli bir kapanışa ihtiyaç var.

Ayrıca, MACD çizgileri yükseliş geçişinin eşiğinde görünüyordu. Yatırımcılar, potansiyel bir giriş noktası bulmak için ilk yeşil sinyale dikkat etmelidir.

Sonuç olarak

XRP’nin yakın vadeli EMA’larına yakınlığı göz önüne alındığında, önümüzdeki günlerde dalgalı bir hareket görünmesi oldukça olası.  Mevcut aşağı kanalın üzerindeki herhangi bir kapanış, uzun vadede bir POC yeniden testine ve ardından 200 EMA’nın testine yol açabilir. Boğaların güçleri azalırsa, XRP arz bölgesinin yakınında oldukça güç bir durumla karşılaşabilir.

Ayrıca, Bitcoin’in hareketini izlemek, yukarıda bahsedilen analizi tamamlamak için önemli olacaktır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin