SEC
Print

XRP haberleri: SEC’in Ripple hamlesi bekleyen kripto para davalarını nasıl etkileyecek?

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Ripple’a karşı açtığı davada karara itiraz etmeye çalışıyor. SEC, kararın kripto firmalarına karşı devam eden ve hepsi ABD menkul kıymetler yasasının benzer bir yönüyle ilgili olan diğer birkaç davasını etkileyebileceği düşünülüyor. Ayrıca kararın diğer sanıkların emsal olarak kullanmasına izin verdiği de tartışılıyor.

SEC, XRP kararının ikinci kez incelenmesini talep etti!

SEC mahkemeden ara inceleme talebinde bulunmuştur. Bu, temyiz mahkemesinin bir hukuk sorunu hakkında karar vermesi gerektiğinde talep edilir. Kurum’a göre bu durumda geçici bir inceleme yapılması haklıdır. Düzenleyici kurum, bu durumun şu anda çözüm bekleyen benzer nitelikteki diğer davalarını da etkileyebileceğini savunuyor. Bu özel davanın sonucu, davalılar için destekleyici kanıt olarak hizmet edebilir.

“Burada ara inceleme yapılması gerekmektedir. Bu iki mesele, halihazırda gelişmiş olan bölge içi bölünmenin de yansıttığı gibi, görüş ayrılıkları için önemli bir zeminin bulunduğu kontrol edici hukuk sorunlarını içermektedir.”

SEC ayrıca bekleyen davalarının Ripple gibi “kripto varlık ticaret platformlarında veya nakit olmayan bedel karşılığında” yatırım sözleşmeleri teklif ettiği ve sattığı iddia edilen ihraççılara karşı olduğunu açıkladı.

Ripple kararı diğer davalar üzerinde domino etkisi yaratacak!

Kripto borsası Coinbase, borsaya karşı SEC davasının reddedilmesi çabalarının bir parçası olarak Ripple kararını çoktan gündeme getirdi. Coinbase geçtiğimiz günlerde SEC’e karşı verdiği önergede 13 kez Ripple kararına atıfta bulundu.

Coinbase ilk olarak 6 Haziran’da SEC tarafından suçlanmıştı. SEC, kripto varlık menkul kıymetlerinin alım satımını “yasadışı” bir şekilde kolaylaştırdığını iddia etti. Ripple başvurusunda kurumun, Coinbase’in kendi davasını desteklemek için karara zaten atıfta bulunduğunu kabul ediyor.

“Gerçekten de Coinbase davalıları kısa bir süre önce karara kapsamlı bir şekilde atıfta bulunarak savunmalar hakkında karar verilmesini istediler.”

Ayrıca kararın Binance kripto borsasına karşı devam eden yasal mücadelesini etkileyebileceğini belirtiyor. Düzenleyici kurum da benzer şekilde Binance’in kayıtsız menkul kıymet satışı da dâhil olmak üzere çeşitli güvenlik yasalarını ihlal ettiğini iddia ediyor.

SEC

Düzenleyici kurum ayrıca Hydrogen Technology Corporation’a karşı yürüttüğü yasal işlemlere de atıfta bulunuyor. Şirketin, ‘Hydro’ adı verilen kripto varlık menkul kıymetlerinin kayıtsız teklif ve satışlarının sunulmasında rol oynadığını iddia ediyor.

SEC, açılış özetinin 18 Ağustos’ta olmasını talep eden bir brifing programı ortaya koydu. Bu olay, Ripple’ın bu mektup için yanıt vermesinden iki gün sonra olacak.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir